Augusztustól emelkedhet a PlayStation Plus ára

  • Írta: szlav
  • 2019. június 2.
  • Biznisz
Link másolása
Ázsiában és Európa bizonyos országaiban áremelkedésre számíthatnak a PlayStation Plus előfizetői. Abban egyelőre nem lehetünk biztosak, hogy a drágulás a magyarokat is érinti-e majd.

Több felhasználó is beszámolt a Sonytól érkezett emailről, melyben arról értesítik őket, hogy augusztustól megemelkedik PlayStation Plus-előfizetés ára. Japánban például 514 jen helyett 850 jenbe kerül majd az egyhavi tagság, de hasonló drágulásra számíthatnak majd Kínában, Dél-Koreában, Malajziában, Tajvanon, Szingapúrban, Indonéziában, Hongkongban és Thaiföldön is.

Európa néhány országában is hasonló a helyzet, az itteni változtatások azonban országonként változók. Franciaországban, Németországban és Norvégiában például csak az egyhavi előfizetés drágul majd, a negyedéves és 12 hónapos tagság ára változatlan marad. Svédországban és Svájcban ezzel szemben mindegyik csomag drágul majd - 575 helyett 620 svéd koronába, illetve 59,90 helyett 69,90 svájci frankba kerül majd az éves bérlet.

Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy más országokban is drágulhat-e a Sony szolgáltatása, így könnyen megeshet, hogy a magyar játékosok megússzák majd a változtatásokat.

132.
132.
Aanash
Oké emelkedjen, de én pl nagyon kevés játékkal multiztam. Talán 2 vagy 3 volt.
Aztán eleve kevés játékot vettem, csak ami tényleg érdekelt. És ott is imkább vártam akcióra, vagy használtan szereztem be lemezesen.
Én azt mondom hogy nem kell minden hónapban játékot venni meg egyfolytába multizni és akkor nem lesz annyira se drága mint most.
Eleve ha a 20 ezret lebontom 12 hónapra akkor nem vészes, kb 1700 ft.
129.
129.
delphijos
Azért a pc nem a legjobb példa, mert az a "grátisz szolgáltatások" gyülekezete, igény ott volna rá. Csak mivel nem zárt rendszer ( a terjesztés sincs egy "kézben" ) , és már akkor volt mult amikor még dedikált szerverek se voltak ( az egyik játékos volt a host ) hogy senkinek nincs módja bevezetni.... A pc egy szabad platoform. Minden előnyével és hátrányával együtt. Ez is aspektus ami megkülönbözteti a platformokat. Aki nem tudja elfogadni , választhat másikat. Kb. annyi értelme van ezen vitázni, mint azon hogy mit nyújt pluszban egy fizetős nem őrzött parkoló, pedig van ahol lehet ingyen parkolni... Vagy mivel kapunk mi többet cserébe a 27%-os ÁFÁ-ért....

Amúgy a mozis hasonlat eléggé sántít , mert itt többen azt írták hogy be se mehetsz amígy nem fizettél pluszba... Ez azért nem teljesen analógia.... Egész csomó ember elvan a konzolokkal + és Live előfizetés nélkül, és játszani mégis tudnak.... Nem arról van szó hogy mindentől el vannak zárva....
128.
128.
RootKiskacsa
#127: Egyik muri és egyik hobbi sem olcsóbb.

Szerkesztés gomb?
99.
99.
Fata Morgana
Ennyi agyhalottat régen láttam egy helyen, azt sem tudják miért fizetnek a sony-nak, csak kötik az "ebet a karóhoz" kommenteken keresztül.
Kb. Vagy 2 ember van aki próbálja felvilágosítani a birkákat, de ez "szélmalom harc"
nem hiszem hogy megéri, mivel már az előző gen. óta sokan fogalomzavarban szenvednek.(ingyen játékok és hasonló kényszerképzetek gyötrik a gyarló népet)
88.
88.
godach
#87: Mert ha ki fizettem a mozijegyet, rosszul esik külön a hanggért is fizetni :)
86.
86.
Öröm nézni, hogy mennyien fillérbasznak a saját hobbijukon!

84.
84.
momant
de megnézheted a pc ,laptop árakat is. laptop pl pár éve 300-400 volt egy csúcs,ma kétszerese vagy mégtöbb. ps hány éve ugyanannyi. az h az inflációt esetleg ők a plusszal fizettetik meg engem annyira nem tör meg mert úgy látom h a többi cég meg mással. nyilván nem jó nekem h több , de úgy gondolom ha ezzel tudnak versenyben maradni és az embereknek így is kell, akkor piaci szempontból nem csinálnak hülyeséget.
80.
80.
momant
de ennyire egyszerű a helyzet. akinek nem tetszik nem találja elvszerűnek ne vegyen pst és akkor majd elgondolkoznak. de sztem itt a legtöbb nyávogónak van három ps e, csak mindenen sírdogálnak, de maguk nem tesznek semmit. és nekem sem jön be a pénz uralta, pusztán piaci alapokon működő világ, csak tudom , h az összes cég ilyen, saját érdekeit nézi nyilván. ne hidd , h valaki azért ad neked olcsóbban valamit mert kedveskedni akar. lehet szidni a pst de valamiért csak veszik az emberek. hidd el többi cég semmivel sem jobb, nem tudom miért vannak az emberekben ilyen téveszmék. csak ők más úton fizettetik meg veled a termékeiket. szóval ennyi. én sem pcsogok h miért van a lexusban bőrülés, akkora motor stb nekem anélkül jobban megérné. így nem jön be , nem éri meg nekem akkor nem veszem meg.
63.
63.
momant
ezek nem problémák, h egy szórakoztató eszköz kicsivel drágább vagy nem. agyon vagytok kényeztetve ez a helyzet , nem látjátok min érdemes sírni és min nem. nyaffnyaff
60.
60.
momant
igen, árukapcsolás. igen , bevételgeneráló, bár annak nem a legdurvább formája. lényegtelen , h kinek éri meg kinek nem. ez a kapitalizmus,a piaci verseny. a csokit is eladják háromszorannyiért mert szebb dobozba teszik. mindenhol ez megy. ezt a hápogást nem értem. miért nem lehet elfogadni , h a sonynak ez egy bevételforrás , amellett h más fronton próbálnak erősebbek , olcsóbbak lenni. egyszerűen ez a profiljuk. így próbálnak fennmaradni a piacon. nálatok sokkal okosabb emberek látják ott a piaci összefüggéseket. miért kell megkérdőjelezni nulla infoval a zsebben? nyilván adhatnának mindent olcsóbban mint mások csak holnap nem lenne cég. ha a jonzoláron dobnának egy huszast az lenne a baj stb stb. ez a piac. azt fogják tenni amivel profit szempontjából megelőzik a konkurrenciát, vagy nem kell kirúgniuk ezer embert. tényleg bszki legyen már bennetek. mint a gyerekek komolyan, nyávogtok mert valami nem úgy van ahogy szeretnétek.
35.
35.
ADMlN
Aztadurva... szegény japánok mivel érdemelték ki a 65%-os áremelést? XD
34.
34.
Rezsidémon
Az éves plus 18 ezer forint, az havi szinten 1500 kőkemény magyar valuta. Egy darab pizza kerül ennyibe kb. Ha nem tudod kigazdálkodni, semmi baj, lehet játszani sok minden mással is, de hogy ezen hogy lehet állandóan ennyire kiborulni, azt nem is ertem. Szokásos érv, hogy amit meg adnak jatekot havonta, azt már régen kijátszotta mindenki, tehát felesleges. Akkor viszont ezekre a játékokra meg volt pénz éppen, világos :D
33.
33.
momant
tízszereződik a vízdíj? ja nem , a gazdag ember ps plussza követheti az inflációt valamikor. világvége...
23.
23.
batnor
Itthon is drágul, érdemes lett volna a cikk írójának jobban utánna járnia:
https://gamepod.hu/tema/playstation_4_2/hsz_201921-201921.html

"Augusztus 1-től emelkedik 1 hónapos PS Plus ára

Régi ár 2400 Ft
Új ár 2700 Ft

3 hónapos és éves árak maradnak. (7500,18000)"
15.
15.
DarkLord
Szerintem már amúgy ez is az a határ, ami a mostani hivatalos ára, ami a khmm kategória. Ezt még emelni? Nem baj évente van akció úgyis és akkor kell venni. Nekem pont jókor van, mert a Days of play alatt jár le az éves, akkor meg, mindig jóval olcsóbb az éves ps plus. Amúgy kb. 10 ezer pénzt tartanék én reálisnak se többet se kevesebbet és ugye még akciósan is 13.500-ért lehet kb.. hozzájutni és a 18 ezer az meg felháborító kategória szerintem (ennyit tuti nem adnék érte csak akcióban veszek és még ezt tolnák mondjuk 20-ra? Nevetséges amúgy csak az a baj, hogy a multihoz kell, amúgy tuti nem fizetnék elő semmikép).
12.
12.
Fata Morgana
Nem gond ha emelik csak bizony a színvonalat is hozzá kellene emelni, mert nagyon nincs összhangban a kettő.
Vagy attól lett nagy a fejük hogy a PS+ ba odaadták az előző gen-es Borderlands-et ?
11.
11.
Zuzmo
A generáció vége közeledik, már sokan a PS5-öt várják, csökkennek a PS4 eladások, emelni kell. De lehet, hogy amúgy is emelnének...
8.
8.
Ps fanboy
Hát ez felháborító. :D
4.
4.
Obi Wan Kenobi
Zavart érzek az erőben.. ebből konzolhiszti lesz :D
2.
2.
habo
Hova?legyen 50 ezer hátha nem veszi meg senki!B***!!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...