E3 2019: Újabb részletek a Baldur's Gate III kapcsán

  • Írta: szlav
  • 2019. június 10.
  • Hír
Link másolása
A Larian és a Wizards of the Coast közreműködésében készülő Baldur's Gate III az idei E3 előszelében érkező bejelentések koronázatlan királya. Lássuk, hogy miket árultak el róla a PC Gaming Show színpadán!

A PC Gaming Show alatt is szó esett a Baldur's Gate III-ról. A Larian és a Wizards of the Coast képviselői hatalmas lelkesedéssel beszéltek a várva-várt szerepjátékról, ami a Divinity: Original Sin és a Dungeons & Dragons 5e legnagyszerűbb elemeit vegyíti majd.

Swen Vincke, a Larian CEO-ja néhány érdekes részletet hintett el a beszélgetés során. Megtudhattuk, hogy Baldur's Gate városán kívül kezdődik majd a kaland, éppen a legendás falak felé tartva. Aztán ahogy azt az első trailer alapján is leszűrhettük, a mindflayerek jól beleköpnek a levesünkbe. Vincke ezek után elárulta, hogy a Larian csapata a D&D legfrissebb, ötödik kiadása alapján kezdte meg a fejlesztést, s ezzel az alapokkal dolgozva döntötték el, hogy mit tartanak meg és mit változtatnak a videojátékban.

"Feltételezzük, hogy mi ketten harcba keveredünk, mert te kérdezel pár undok kérdést, amire én nem akarok válaszolni" - kezdte el felvázolni Vincke a D&D szabálykönyv videojátékos adaptációját. "Én fogok egy széket, felgyújtom, majd jól kupán váglak vele. Ezek olyan dolgok, amik kivitelezésére külön olyan játékmechanikai elemeket kell létrehoznunk, amiket a kézikönyv valószínűleg nem részletez." 

Megtudhattuk, hogy a játék idővonala szerint nagyjából száz esztendő telt el a Baldur's Gate II történései óta. Nem csoda hát, hogy a Wizards egy hagyományos, asztali szerepjátékkal vezeti fel a harmadik fejezet eseményeit - ez lesz a Baldur's Gate: Descent Into Avernus. Az ehhez a történethez tartozó szabálykönyv szeptember 17-én jelenik meg nyomtatásban.

Végül pedig szó esett a Baldur's Gate III megjelenési dátumáról is. Konkrétumot sajnos továbbra sem kaptunk, hiszen ahogy Vincke elárulta: "Ez az a játék, amit mi is játszani szeretnénk. Meg akarunk róla bizonyosodni tehát, hogy tényleg nagyon-nagyon jó legyen. Akkor kerül piacra a játék, ha elértük ezt a célt."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...