Cyberpunk 2077 - jön az új gameplay videó

Eredetileg a jövő heti PAX Westen akart egy panelt tartani a CD Projekt RED, de logisztikai okokból ez elmarad. Helyette egy livestreamet kapunk, ahol egy negyedórás gameplay videót is megmutatnak nekünk a Cyberpunk 2077-ből.

Jövő héten, egészen pontosan augusztus 30-án, magyar idő szerint 20 órakor livestreammel jelentkezik a lengyel CD Projekt RED, amelyben a Cyberpunk 2077 számos izgalmas és vadonatúj részlete mellett egy negyedórás gameplay bemutató is helyet kap majd. Ez lényegében a Gamescom zárt ajtós prezentációjának publikus változata lesz, és ha hinni lehet a csapatnak, akkor ez a demó fogja legjobban tükrözni a megjelenéskor kapott élményt is.

A csapat azt is elárulta, hogy friss információkat osztanak majd meg például Night City egyik negyedéről, a Pacificáról, továbbá megismerkedhetünk a különböző játékstílusokkal, illetve a látottak mögötti kreatív döntésekről is kapunk részleteket.

Bizonytalan a multiplayer mód

Hivatalosan eddig sem kaptunk semmilyen információt a játék multiplayer módjáról és nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig még nem is fogunk. Marthe Jonkers, a Cyberpunk 2077 vezető koncepciós művésze ugyanis az Eurogamernek adott interjúban elárulta, hogy az egyébként is megjelenés utáni tartalomként kezelt online lehetőség még mindig csak kísérleti fázisban van, így nem kizárt, hogy semmi nem lesz belőle.

Alakul a New Game+

A CD Projekt RED még a hónap elején jelentette be, hogy biztosan kap majd a játék New Game+ módot. Ezzel kapcsolatban a GameSpotnak a játék producere, Richard Borzymowsk elárulta, hogy egyelőre kétféle megoldás merült fel: az egyik, hogy a fősodor végigjátszása után lehetőséget adnak a játékosoknak, hogy a kimaradt melléktevékenységeket szabadon teljesítsék. Mivel a játékosok többsége úgyis a főküldetéseken megy először végig, bőven lenne utána is tennivaló. A másik megoldásuk szerint az első alkalommal kreált karakterünkkel újra nekivághatnánk a játéknak, teljesen elölről, viszont minden már megszerzett képességünk birtokában. Ez viszont azt hozza magával, hogy le leszünk korlátozva egy adott játékstílusra.

A fejlesztők mindenesetre azon dolgoznak, hogy a játékos megtarthassa minden korábbi fejlesztését, de közben szabadon dönthessen az újbóli végigjátszás során.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg. Akkor PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on lehet majd beszerezni az akció-szerepjátékot, valamikor később pedig Stadián is játszható lesz a játék.

4 komment - szólj hozzá!