Bezárja kapuit a Discord Nitro Games

Tudtátok, hogy a Discord Nitro-előfizetéssel egy halom játékhoz hozzájuthattok? Kérdezünk jobbat: használtátok valaha ezt a szolgáltatást? Ha nemmel válaszoltatok, akkor nem vagytok egyedül, ezt pedig a Discord is észrevette.

Ez az év az előfizetéses játékkönyvtárak éve. Nincs annyi kéz- és lábujjunk, amin meg tudnánk számolni azokat a havidíjas szolgáltatásokat, amelyek egy teljes játékgyűjteményt ajánlanak az előfizetőknek. Így tett a Discord is, amely idén elindította a saját játékboltját, mellette pedig kibővítette a Discord Nitro szolgáltatását, hogy annak előfizetői hozzáférhessenek a tárház egy jelentős részéhez.

És habár a felhozatal tartalmazott néhány remek címet (BioShock 1-2, Tooth and Tail, Battle Chef Brigade), az az igazság, hogy nagyon kevesen vették igénybe ezt a szolgáltatást, még azok közül is, akik már eleve letették a 10 dolláros havidíjat a népszerű csevegőszolgáltatás egyéb előnyei miatt. 

A Discord csapata tehát arra jutott, hogy senkinek (de leginkább nekik) nem éri meg ez a próbálkozás, így október 15-én bezárják a Nitro Games katalógusát. Az alkalmazás hivatalos blogján közzétett bejegyzésben elárulták, hogy ezzel a döntéssel új irányvonalra lép a Discord Nitro szolgáltatása - ahelyett, hogy megosztanák az erőforrásaikat, a jövőben arra kerül a fókusz, hogy a népszerű, fontos fícsöröket fejlesszék, hiszen bár a játékosok képzik a célközönségük magját, mégiscsak egy csevegőalkalmazásról van szó.

13 komment - szólj hozzá!