Novemberben új Terminátor-játékot kapunk

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Alaposan megtolták a Terminátor-sorozat videojátékos jelenlétét az elmúlt hónapokban, ami nem meglepő, hiszen már a nyakunkon a következő film. A cameókat egy önálló Terminátor-játék koronázza meg.

Alaposan betárazott videojátékos megjelenésekből a Terminator-franchise, aminek az az apropója, hogy október 31-én kerül mozikba az új rész. A Gears 5 mellett a Mortal Kombat 11-ben és a Ghost Recon: Breakpointban is tiszteletét teszi a sorozat, minderre pedig egy vadonatúj Terminator-játék teszi majd fel a koronát.

Az már más kérdés, hogy a PC-re, PS4-re és Xbox One-ra készülő Terminator: Resistance mögött a Reef Entertainment-Teyon párosa áll, akik a 2014-es, nem túl jól sikerült Rambo-játékkal írták be magukat a történelembe. (Vagy legalábbis valahová biztosan beírták magukat vele.) Az adaptáció november 15-én jelenik meg, és egy single player FPS lesz, ami a Terminator és a Terminator 2 eseményeit és karaktereit veszi alapul.

A játék főszereplője az ellenállás egyik közlegénye, Jacob Rivers lesz, aki 31 évvel az Ítélet Napját követően harcol a posztapokaliptikus Los Angelesben, amikor kiderül, hogy a Skynet őt is kinézte likvidálásra.

42.
42.
godach
#41: Pontosan ezért nem fogok tőled véleményt komolyan venni egy Fifa 21-ről viszont tudom hogy megkérdezhetlek, mi a véleményed az Atom című játékról :D
40.
40.
hedzsooo
...Mindenesetre sajnos a filmnél 1000x várósabbnak tűnik! :D
29.
29.
Diabolis83
#23: Igen, ezzel a részével egyetértek. Amire én gondoltam, az a játszhatóság. Bujkálsz, menekülsz, lootolsz. De reális esélyed egyetlen darab játékosként lenyomni egy T-800-ast, igazából minimális, a könyvek alapján :D
Fegyverből volt bőven (mondjuk vannak elvakult könyvek, pl. a Ragálykommandó, ahol mindenki 12,7-es gépágyúkkal rohangált :D ), lőszerből kevesebb.
Ha a szabvány túlélőjátékokat veszem, ahol még az első baltádat is neked kell elkészíteni (akár a Green Hell), mire eljutsz odáig, hogy szerezz egy kalát vagy egy M16-ot, amivel esélyed is lenne... Háááát, szerintem sok játékos nem jutna el odáig, inkább nyomna egy uninstallt.
Plusz az egész Terminátor univerzum a gépek és az ellenállás harcáról szól. Utóbbiak részéről pedig igen fontos a csapatmunka.
Félre ne érts, nem támadlak. Csak nekem más a véleményem. Még ha az alap ötlet nem is rossz, és baromira élvezném, de félek ezzel nem lennénk sokan :D
26.
26.
godach
#25: Akivel el lehet normálisan beszélgetni, akár kompromisszumokkal azzal nem szokásom összeveszni :D
Elhiszem, hogy nem vagyunk egyformák de akkor sem értettem egyet a 2 ponttal. Most sem értek, csak mára különösképp nem érdekel, ki mennyit ad rá. :D
25.
25.
kryszisz
#24: Hát, én 28%-ot adtam rá anno, de ne vesszük össze légyszi, így is alig van már ember a GK-n akivel érdemben lehet kommunikálni:D megértem amúgy, ha valaki guilty pleasure-ként tekint rá, de nálam még annak is rossz volt:D Ahh, a Saints Row 2 és az autóvezetés, good old memories.
24.
24.
godach
#21: Emlékszem emiatt a Rambo miatt vágtak ki Gamestarról mert a ráadott 2 pontos teszt úgy felháborított, hogy összevesztem az írójával. Hiába próbáltam felvezetni neki normális érveket, miért nevetséges a 2 pont, (mondjuk 5.-nél többet én sem adnék rá) gőgösen, gúnyosan és cinikusan válaszolt minden egyes mondatomra, mire addig fajult hogy megígértem neki hogy orrba vágom.
Egyébként én elvoltam a Rambo-val, nekem tetszett bár amikor mutatták Rambo-t benne, akkor a nevetés tört rám.
Hamarabb került egy Saints Row 2 és egy Alan Wake tiltólistára a játszhatatlansága miatt nálam, mint ez amit egy ültő helyembe végigvittem :D
23.
23.
godach
#22: Igen a könyvekre alapoztam. És azért hoztam fel a túlélőjátékokat, mert egyébként inkább az általad is említett csapatos dolgokra pl Tom Clancy's Rainbow és Ghost sorozatokra gondoltam volna, de ha a könyvekben olvasott harcok komolyságát veszem alapúl, akkor inkább a survival játékok sérülésmodelljére támaszkodnék és mechanikájára.
Ott is szépen beosztották a fehérjeszeleteket, hogy legyen mindig valamennyi tápanyaguk. Egy lövésből leszedték őket a terminatorok, elfertőződtek a sebeik.
Emlékszem (ha jól emlékszem) hogy a legnagyobb fegyverük a villanógránát volt, amivel meg tudták zavarni a terminatorokat. Így kaptak pár másodpercet poziciót váltani vagy akár támadni, mert pár másod perc múlva már a terminator ki is számolta a gránát röppályáját, hozzáadta a gravitációs erőtől megfogva a tököm tudja még miket és már lőtt is oda, ahol pár másodperce a lázadó volt.
Persze ezt a filmek nem adják vissza (mondjuk erre nagyon jó példa volt a Salvationban a mototerminatoros jelenet, de aki a könyveket nem olvasta sajnos azt sem tudta értékelni).
A lényeg, hogy egy komoly tecnikai shooterrel kicsit vissza lehetne hozni azoknak a harcoknak a hangulatát, de szerintem egy körökre osztott stratégia tudná igazán visszaadni azt a tervezést, amit megkívánna egy ilyen küzdelem. Ez viszont (attól még hogy tetszik) köszönőviszonyban sincs azzal. Pont néztem a trailert amikor szemben áll a játékos a terminatorral és lövik egymást. Na ilyen a könyvben nem volt, mert általában aki látta a terminatort már nem él.
Persze közel sem várom el, hogy ilyen legyen a játék mert valószínű hogy a játékosok 70%-nak nem jönne be.
Ajánlom mindenkinek a Redemptiont, az egyik legjobb ha nem a legjobb T játék.
22.
22.
Diabolis83
#11: Te, én nem akarok kötekedni, de gondolom a "könyvek olvasása" alatt pl. a 2029 sorozatra gondoltál. Hogy a francba hozod össze a jövőben játszódó harcot egy túlélőjátékkal? Magányos harcosból nem sok volt a Terminátor univerzumban. Látványosnak biztosan látványos lenne, de mennyire lenne játszható? Főleg ha a könyvekben olvasható erőviszonyokat vesszük alapul (1 gép 3-4 humán).
21.
21.
kryszisz
#19: Nem azt mondtam, hogy nincsenek jó railshooter gémek, mert vannak. Pl. a House of the dead-el jól elboltam Wii-n anno. De a Rambo nem az, és ezt rajtad kívül nagyjából mindenki látja. Van blogomon egy terjedelmes teszt róla, sajnos egy elvesztett fogadás miatt végig kellett szenvednem anno. Csak hogy ne mondhassa senki, hogy vaktába fikázom.
19.
19.
crytek
#17: Pedig van sok jó rail shooter nem csak a rambo az egyetlen. Az hogy neked nem tetszik valahogy nem tud érdekelni engem én elvsgyok vele az acsizás még hátravan.

#16: viccelsz? 3 éve 1.29€ steam kártyapénzt röhögve megérte
17.
17.
kryszisz
#15: Nem az a baj, hogy railshooter volt (ahogy gondolom ez is az lesz, nem tudom itt sokan miért örülnek, hogy kapnak egy jó terminátor FPS-t, mikor nem), hanem 1: a fejlesztők ezt nem igazán közölték le előzetesen, a kiadott képek alapján pedig mindenki FPS-t várt - joggal. 2: railshooternek is eszméletlenül gagyi és igénytelen volt a cucc, az az igazi Rossz PC játékok matéria. Nem g*ciségből, de ha neked bejött az a hányadék, akkor nincsenek túl magasan az igényeid. Vagyis mondhatnám, hogy nincsenek igényeid, úgy egyáltalán.
15.
15.
crytek
#6: Megvettem eredetibe és igen jó volt.

Aki beleélné magát nagyon ez nem sima megyek az lövök fps lesz, hanem Railshooter arra mész amerre a gép visz neked csak forogni meg löni kell.De aki tolta a Rambot annak nem kell magyaràzni.
14.
14.
Tibi80
#8: Miért, egy terminátor játék legyen logikai, vagy platform játék? Néha kell egy kis dara is.. ez az univerzum meg tökéletesen megfelel a célnak... szerintem.. :)
13.
13.
Yanez
#11: Hát pedig egy Green Hell féle terminátor game bizony durvára bejönne!
12.
12.
godach
Nekem már most nagyon bejön. Remélem, lesz tétje de ha nem az sem baj, mindegy mi csak terminator legyen :D
11.
11.
godach
#8: A könyveket olvasva ha valódi terminator játékot szeretnél, akkor azt kb úgy tudnám elképzelni mint a green hellt. Az meg neked már túl komoly, szóval csak maradj csendben :D
9.
9.
DarkLord
#6: Ezzel is mutatja, hogy ő más nem csak a filléres dolgaival. Az már egy külön állat fajta, akinek bejött a Rambo játék :D
8.
8.
Yanez
Ez az árkád codos hent tűnik nektek komolynak? Ez csak a lövöldéről fog szólni, az agyatlan hentről. Pedig már reménykedtem egy jó kis single player terminátoros játékban. Aztán ne legyen igazam, de egy ilyen típusú trailer sok mindent elárul. :\
7.
7.
Tibi80
Bakker... nagyon komolynak tűnik a cucc..miért rejtegették eddig..hiszen mindjárt november... :)
6.
6.
kryszisz
#2: Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy tetszett a Rambo játék?:D
5.
5.
Na én már most tudom biztosan, hogy ez nem fog kimaradni az életemből, bármi is legyen. Most rendesen várom ezt a játékot.
3.
3.
Slik
eleg jol nez ki, rosszabbat vartam
2.
2.
crytek
Rambo óta várom már jó kis dara lesz ez is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...