Control - tízmillió dollárt fizetett érte az Epic

Nem titok, hogy az Epic Games hajlandó kinyitni a pénztárcáját azért, hogy sikerre vigye a PC-s online áruházát. A 505 Games anyavállalata közölt egy üzleti jelentést, miszerint több mint 10 millió dollárba került a Control platformexkluzivitása.

Hiába, az Epic nem ücsörög a Fortnite-skinekkel szerzett vagyonain. Eddig sem volt titok, hogy vállalat kemény összegeket fizet azért, hogy az újdonsült online áruháza a Steam méltó vetélytársa lehessen - gondoljunk csak a hetente érkező ingyenes játékokra, a Rebellion vallomására, vagy az olyan nagy címek exkluzivitására, mint a Metro Exodus, a The Division 2, vagy a Borderlands 3.

Eddig csak találgathattunk arról, hogy mégis milyen nagyságrendű összegekről van szó, most viszont némi konkrétummal is szolgálhatunk, ugyanis a Controlt kiadó 505 Games anyavállalata, a Digital Bros friss üzleti jelentése nyilvánossá tette a Remedy játékát illető részleteket. Ebből kiderül, hogy az Epic 10,45 millió dollárt, vagyis több mint 3 milliárd forintot fizetett azért, hogy a Control PC-s változata egy évig kizárólag az ő platformjukon jelenhessen meg.

Ezzel az Epic gyakorlatilag finanszírozta a fejlesztési költségek oroszlánrészét, hiszen a Digital Bros korábbi jelentése szerint 13,49 millió dollárba került a Control megalkotása. Nem aprópénzekről van tehát szó, és azt is érdemes megemlíteni, hogy a Remedy játéka egy kizárólag egyjátékos módra kihegyezett, limitált közönséget megmozgató cím. Csak találgatni tudunk, hogy milyen nagyságrendű megállapodások születhettek az ennél is nagyobb tripla-A-s címek kapcsán.

12 komment - szólj hozzá!