Control - tízmillió dollárt fizetett érte az Epic

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 21.
  • Biznisz
Link másolása
Nem titok, hogy az Epic Games hajlandó kinyitni a pénztárcáját azért, hogy sikerre vigye a PC-s online áruházát. A 505 Games anyavállalata közölt egy üzleti jelentést, miszerint több mint 10 millió dollárba került a Control platformexkluzivitása.

Hiába, az Epic nem ücsörög a Fortnite-skinekkel szerzett vagyonain. Eddig sem volt titok, hogy vállalat kemény összegeket fizet azért, hogy az újdonsült online áruháza a Steam méltó vetélytársa lehessen - gondoljunk csak a hetente érkező ingyenes játékokra, a Rebellion vallomására, vagy az olyan nagy címek exkluzivitására, mint a Metro Exodus, a The Division 2, vagy a Borderlands 3.

Eddig csak találgathattunk arról, hogy mégis milyen nagyságrendű összegekről van szó, most viszont némi konkrétummal is szolgálhatunk, ugyanis a Controlt kiadó 505 Games anyavállalata, a Digital Bros friss üzleti jelentése nyilvánossá tette a Remedy játékát illető részleteket. Ebből kiderül, hogy az Epic 10,45 millió dollárt, vagyis több mint 3 milliárd forintot fizetett azért, hogy a Control PC-s változata egy évig kizárólag az ő platformjukon jelenhessen meg.

Ezzel az Epic gyakorlatilag finanszírozta a fejlesztési költségek oroszlánrészét, hiszen a Digital Bros korábbi jelentése szerint 13,49 millió dollárba került a Control megalkotása. Nem aprópénzekről van tehát szó, és azt is érdemes megemlíteni, hogy a Remedy játéka egy kizárólag egyjátékos módra kihegyezett, limitált közönséget megmozgató cím. Csak találgatni tudunk, hogy milyen nagyságrendű megállapodások születhettek az ennél is nagyobb tripla-A-s címek kapcsán.

10.
10.
user101
Igazán feltolhatná valami hekker a sztórt, aztán kinyomhatná az eladások adatbázisát a netre ... :)
9.
9.
#6: 12%-al megy az EGS, annyit kapnak minden eladott játék árából.
7.
7.
Azt lenne erdekes megtudni h mennyit adtak el? Ha csak par ezret akkor nagyon megerte a keszitoknek, hogy finansziroztak a fejlesztes nagyjat az Epictol. Mindenesetre nekem kimaradt, akarcsak a Borderlands 3.
6.
6.
pécégémer
Ez azt jelenti, hogy a 60€ értékű játék teljes bevétele az övüké az eladások után vagy csak töredéke?
3.
3.
Obi Wan Kenobi
Várható volt. Várom a következő Epic ingyenes játékot! Hajrá EGS!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...