HWSW: Visszanyúl az iPhone 4 dizájnjához az Apple

Az iPhone 4 formaterve inspirálja az Apple 2020-as készülékeinek tervezését. A jövő szeptemberre datált okostelefonok a szögletes dizájn mellett több számottevő változást is hozhatnak - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Számottevően átrajzolhatja a jövő őszre várt iPhone-ok formatervét az Apple. Az okostelefonos ellátási láncokkal foglalkozó piaci elemző, Ming-Chi Kuo állítja, a cupertinói vállalat 2020-as zászlóshajója (vagy zászlóshajói) az iPhone 4-éhez hasonló, szögletes formatervet kaphat. Kuo szerint nem ez lesz a készülék külsejét érintő egyetlen változás, a jellemzően jól értesült szakember szerint ugyanis a készülékek képátlója is változik. Kuo korábbi szivárogtatásai alapján a kijelző alatt is bőven akadnak majd fejlesztések, az 5G modem mellett az ujjlenyomat-olvasó is megjelenhet.

Az Apple borítékolhatóan csak a főbb formajegyekért nyúl vissza 2010-ben megjelent termékéhez, amely az iPhone 6 óta alkalmazott lekerekített, szappanforma helyett egy szögletes készülékdizájnt eredményezhet. Kuo szerint a korábbi készülékkel ellentétben az iPhone 12 (vagy bárhogyan is nevezzék majd) esetében a kijelző, illetve az azt védő üvegborítás szélét lekerekíti majd az Apple, valahogy úgy, ahogy az aktuális készülékeknél is látható. Mindmáig sokan gondolják, hogy az iPhone 4-gyel bemutatott (majd pedig az iPhone 5-tel továbbvitt) markánsabb, elegáns készülékház az Apple és Jony Ive legjobban sikerült alkotása, így vélhetően kedvező fogadtatásban részesülne a nosztalgikus formaterv. A cupertinói vállalat egyébként már a tavaly bemutatott iPad Próval elindult ebbe az irányba, a 2018-as modellek széleit szögletesre szabta a tervezőcsapat.

Érdekel, hogy milyen változásokat hozhatnak még az új iPhone-ok? Irány a HWSW!

26 komment - szólj hozzá!