GTA: San Andreas - 25 perc az új rekord

Végigjátszási rekordot döntöttek a héten; eddig 3 óra 52 percet vett igénybe a legügyesebb játékos számára, hogy végigjátssza a GTA: San Andreast, ám egy bonyolult, új módszerrel ezt most jelentős mértékben sikerült túlszárnyalni.

Az új rekord 25 perc 52 másodperc lett, és egy felvétel is készült természetesen róla, amit alább ti is megtekinthettek. A videó érdekessége, hogy hiába ismerős a játék, és nézzük végig feszült figyelemmel a végigjátszást, akkor sem feltétlenül lehet érteni, hogy mi történik. Szerencsére kaptunk hozzá a Redditen egy részletesebb magyarázatot, amelyből kiderül, hogy a speedrunner egy glitchet használ ki: a játék egy bizonyos pontján, ha bizonyos feltételeknek megfelelünk, akkor bármelyik küldetéshez elugorhatunk.

Ahhoz, hogy az utolsó küldetéshez ugorjunk, egészen furcsa dolgokat kell megtennünk a leírás szerint, mindez első ránézésre pedig még kicsit káoszelméletesen is hangzik. Például ha elkezdjük a játékot, és az első napon a játékbeli idő szerint 7:46-ig nincs a környékünkön egy rendőrmotor, akkor már kezdhetjük is elölről a dolgot, mert nem fog működni a trükk. De például kerülni kell a játékgépeket, meg kell vásárolni egy bizonyos házat, és pontosan a játék kezdése után 82 070-nél több, de 82 093-nál kevesebb milliszekundummal kell félbeszakítani a Vigilante című mellékküldetést.

Ezek mellé jön még az is, hogy csak egyféle frizura alkalmas a dologhoz, megvan szabva, mely NPC-ket kell pontosan kinyírni a pénzért, mikor milyen autóval kell közlekedni, és még hosszan sorolhatnánk. Elképesztő munkának tűnik egyébként mindezt felderíteni, az ötletgazda Podinet is azt írta, hogy közel három évbe telt az első árulkodó jelektől eljutni idáig. Ha ti is meg szeretnétek próbálkozni a gyorsított végigjátszással, akkor arra érdemes figyelni, hogy kizárólag a játék Windows Edition kiszerelésével működik a dolog.

21 komment - szólj hozzá!