Vadonatúj shooteren dolgozik a Half-Life 2 írója

Chet Faliszek, a Half-Life 2, a Portal és a Left 4 Dead írója megerősítette, hogy új csapatával, a Stray Bombayjel éppen egy új, multiplayer-központú belső nézetes shooter játékon dolgoznak.

Chet Faliszek két évvel ezelőtt hagyta ott a Valve csapatát. Az író olyan játékok forgatókönyvén dolgozott, mint a Half-Life 2, a Left 4 Dead vagy a Portal. Faliszek azóta új otthonra lelt a Stray Bombay csapatánál, ahol egy vadonatúj belső nézetes kooperatív shooteren dolgoznak.

Mindezt a Kanadában tartott Reboot Develop konferencián árulta el, ahol annyit még hozzátett, hogy a "hálózati shooterük" Unreal Engine-nel lesz meghajtva. Faliszek egyébként olyan emberekkel dolgozik jelenleg együtt, mint a Riot Games egykori dizájnere, Kimberly Voll.

Faliszek azt is elárulta, hogy csapatuk nem a technológia szintjén akar úttörő lenni, így ezen a téren a jól bevált megoldásokat fogják használni - nem véletlen, hogy az Unreal Engine-re esett a választásuk. Helyette a közösségi élményre igyekeznek rágyúrni, így már a matchmaking is egészen más koncepció alapján fog működni, az ugyanis nem a képességet, hanem a játékos viselkedését fogja figyelni.

21 komment - szólj hozzá!