Fallen Order - messze a várakozások felett teljesített

Az Electronic Arts is megtartotta aktuális negyedéves beszámolóját, amiből kiderült, hogy messze a várakozások felett teljesített a Star Wars Jedi: Fallen Order, a bevételek 70 százalékát pedig a digitális bevételek adták ki.

Az Electronic Arts tájékoztatása szerint az előző negyedévben 1,59 milliárd dollár volt a nettó árbevételük, aminek közel a 70 százaléka, vagyis nagyjából 1,12 milliárd dollár digitális értékesítésből folyt be. Az eredmény a digitálisan eladott játékok mennyiségének növekedésében is érezhető volt, az egy évvel ezelőtti 47 százalékról 49 százalékra ugrott az online eladott játékok száma. A beszámolóból kiderül, hogy az élő szolgáltatásokkal 993 millió dollárt keresett a cég, 

A negyedik negyedévben nem lesz megjelenése a kiadónak, így 1,32 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számolnak, amiből a nyereség 308 millió dollár lehet.

Az egész éves előrejelzésük szerint a nettó bevétel elérheti az 5,47 milliárd dollárt, amiből a nyereség 2,93 milliárd dollár lehet.

Ha már a jövőről beszélünk, akkor az is kiderült, hogy a következő üzleti évben 14 új játékot szeretne piacra dobni az Electronic Arts. Ebben természetesen benne vannak az ismert franchise-ok új felvonásai, vagyis új epizódot kap a FIFA, az NHL, a Madden, de ebben az üzleti évben mutatkozna be a következő Battlefield-játék is. De jön két új mobilos cím, négy külsős fejlesztés, illetve négy nagyobb projekt, ami valószínűleg ismertebb címek folytatásait takarja.

Az Electronic Arts az is elárulta, hogy a Nintendo sikereit látva még több játékot szeretnének majd átköltöztetni a Switchre.

Végezetül pedig érdemes megemlíteni, hogy a cég CFO-ja, Blake Jorgensen elmondta, hogy minden várakozásukat felülmúlta a Star Wars Jedi: Fallen Order, ami elérte a nyolcmilliós álomhatárt. Az EA korábban úgy tervezte, hogy március végén szeretnék teljesíteni ezt a célkitűzést, de most, hogy idő előtt átlépték a nyolcmilliós határt, úgy számolnak, hogy az aktuális negyedév végéig, vagyis március 31-ig elérik a 10 millió eladott példányt.

7 komment - szólj hozzá!