Elhagyta a Ubisoftot a Dragon Age tervezője

  • Írta: szlav
  • 2020. február 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Mike Laidlaw, akit első sorban a Dragon Age-trilógia atyjaként ismerhetünk, bő egy évvel ezelőtt csatlakozott a Ubisoft Québec csapatához, a veterán fejlesztő azonban úgy döntött, hogy elhagyja a kanadai stúdiót.

Mike Laidlaw 14 éven át dolgozott a BioWare csapatánál, 2018 decemberében azonban átigazolt az Assassin's Creed: Odyssey-ért is felelős Ubisoft Québechez. Úgy tűnik azonban, hogy az itteni karrierje nem volt ennyire hosszú életű, a veterán fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy január 31-én elhagyta a kanadai csapatot.

Laidlaw eredetileg konzultánsként dolgozott a Ubisoft keze alá, amikor pedig 2018-ban teljes állásban csatlakozott a stúdióhoz, az elképzelés az volt, hogy vezető tervezőként dolgozhat egy egyelőre be nem jelentett projekten. Tavaly nyáron a quebéci csapat bemutatta az új IP-jét, a Gods & Monsterst, Laidlaw azonban saját bevallása szerint egy másik projekten dolgozott, így egyelőre nem tudhatjuk, hogy melyik játék veszítette el a direktorát.

Ami pedig a jövőt illeti, egyelőre Laidlaw sem biztos abban, hogy hol fog kikötni. Valószínűnek tartja, hogy ismét tanácsadóként szegődik majd egy stúdióhoz, addig is viszont igyekszik hátradőlni, kipihenni magát, és persze gyakorolni fogja a francia ajkú város helyi nyelvét.

15.
15.
adamsfamily
#11: Tisztában vagyok vele.Beteljesült az EA pénzhajhász mentalitása.A Mass Effect 3 is elég kutyafuttában készült.Szerencsére annak csak a vége lett teljesen elszúrva a 3-4 döntéses opcióval,de szerepjáték szinten az első 2 részhez képest az is visszafejlődött.
11.
11.
#8: 5 évig készült az Origins, ami a Baldur's Gate szellemi örököse. Kiadói nyomásra 1 évig készült a DA2 és elsődleges platformok az X360 és PS3 voltak (szintén kiadói nyomásra). Az Inquisition kb félig volt kész, amikor az EA kirúgta az ajtón, volt kb 1-2 hónapjuk bármi tartalmat tenni bele és emellett volt még a harcrendszer is full szar.
8.
8.
adamsfamily
#5: Az a baj,hogy a Dragon Age széria is erősen elindult a lejtőn az Origins után.Az Origins tényleg jó volt,még a kiegészítői között is akadt pár jó,de a második és az Inquisition szerintem kifejezetten szar lett.
Számomra a második rész volt talán életem legnagyobb csalódása így játékok terén.Nagyjából ugyanazt a 4-5 dungeon-t kellett újra és újra bejárni,kicsit más néven,meg máshonnan kezdve,az rpg elemeket pedig a végtelenségig lebutították.
7.
7.
#3: Persze. Májki mindig tőlem kér tanácsot. Mondtam is neki, hogy menjen a CI games-hez most. Majd szólok, mit döntött.
3.
3.
Chase
#1: Ezt olyan kész tényként közlöd, mintha tudnád mi történt volna...
El kéne adnod magad a Kotakunak.
2.
2.
Heldengeist
#1: Sírnék a röhögéstől, ha néhány hét múlva bejelentenék, hogy az Acti-Blizzhez megy.
1.
1.
Az EA-nál totál bele szartak a müzlijébe mindig és ordas hazugságokra kényszerítették, ezért lelépett. Elment az Ubi-hoz és rájött, hogy ott sem más a gyerek fekvése, ezért onnan is lelép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...