Elhagyta a Ubisoftot a Dragon Age tervezője

Mike Laidlaw, akit első sorban a Dragon Age-trilógia atyjaként ismerhetünk, bő egy évvel ezelőtt csatlakozott a Ubisoft Québec csapatához, a veterán fejlesztő azonban úgy döntött, hogy elhagyja a kanadai stúdiót.

Mike Laidlaw 14 éven át dolgozott a BioWare csapatánál, 2018 decemberében azonban átigazolt az Assassin's Creed: Odyssey-ért is felelős Ubisoft Québechez. Úgy tűnik azonban, hogy az itteni karrierje nem volt ennyire hosszú életű, a veterán fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy január 31-én elhagyta a kanadai csapatot.

Laidlaw eredetileg konzultánsként dolgozott a Ubisoft keze alá, amikor pedig 2018-ban teljes állásban csatlakozott a stúdióhoz, az elképzelés az volt, hogy vezető tervezőként dolgozhat egy egyelőre be nem jelentett projekten. Tavaly nyáron a quebéci csapat bemutatta az új IP-jét, a Gods & Monsterst, Laidlaw azonban saját bevallása szerint egy másik projekten dolgozott, így egyelőre nem tudhatjuk, hogy melyik játék veszítette el a direktorát.

Ami pedig a jövőt illeti, egyelőre Laidlaw sem biztos abban, hogy hol fog kikötni. Valószínűnek tartja, hogy ismét tanácsadóként szegődik majd egy stúdióhoz, addig is viszont igyekszik hátradőlni, kipihenni magát, és persze gyakorolni fogja a francia ajkú város helyi nyelvét.

16 komment - szólj hozzá!