Vin Diesel: két részben jön a tizedik Halálos iramban

A folyton száguldó autós filmsorozat hamarosan végleg leparkol, legalábbis az ígéretek szerint. Vin Diesel egy interjújában azt mondta, már régóta tervezik a záródarabot, amely a legjobb lesz, ha két részre bontva készül el.

Habár a Halálos iramban-széria kilencedik része még be sem gördült a mozikba, Vin Diesel már a tizedik részről nyilatkozik. Amiből nem is egy lesz a tervek szerint, hanem rögtön kettő. A Total Filmnek adott interjújában (amit a magazin testvére, a GamesRadar szemlézett) arról beszélt, hogy már régóta tervezik a tizedik részt, sőt már a kilencedik előtt elkezdték kitalálni.

„Ez az univerzum hatalmas, tele tehetségekkel és történetekkel” – mondta a színész. „Egyrészt érthető, hogy spin-offokat kap, ez elkerülhetetlen. A Universal meg is érdemli, hiszen annyit törődtek ezzel a kis franchise-zal. A rajongók pedig megérdemlik, hogy a tizedik rész első, illetve második fele legyen a lezárása ennek a világnak, amelyet még generációkon át lehet mesélni.”

Spin-offokból így is kaptunk már egyet a tavalyi Hobbs & Shaw képében, a kijelentésnek inkább azon része az érdekes, amely a széria számozott epizódjainak zárásával kecsegtet. Habár épp ez a sorozat az, ahol elég nehéz az ilyenben hinni (pláne a franchise-okra és folytatásokra épülő filmgyártás idején), de egy duplázó zárórésszel a Halálos iramban az olyan szériák példáját követné, mint a Harry Potter vagy Az éhezők viadala.

Mindenesetre Vin Diesel eddig biztosnak tűnik abban, hogy tényleg elértünk „a saga utolsó trilógiájához”. A trilógiát akkor feltehetően a kilencedik résztől kell érteni a tizedik rész második feléig? Talán az új epizóddal veszi kezdetét Dieselék Végjátéka. Ez majd május 22. után derül ki.

27 komment - szólj hozzá!