Csúszik a Konami retrokonzolja a koronavírus miatt

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 6.
  • Csúszás
Link másolása
A Konami március folyamán dobta volna piacra az Európában PC Engine Core Grafx mini néven futó masinát, a koronavírus miatt leálló kínai gyárak miatt azonban el kellett halasztania a megjelenést.

A játékiparon is egyre komolyabban érezteti a hatását a koronavírus-járvány, most éppen a Konami jelentette be, hogy kénytelen elhalasztani az Európában PC Engine Core Grafx mini néven futó retrokonzoljának premierjét. Az eredeti tervek szerint a 90 eurós masina március 19-én landolt volna a polcain, most azonban azt sem tudja megmondani a cég, hogy mikor számolhatunk a debüttel.

Ahogy sok más elektronikai eszközt, a PC Engine Core Grafx minit is Kínában gyártják majd, az országban azonban számos gyárat és szállítással foglalkozó létesítményt bezártak, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. Aki követte az eseményeket, annak ez talán nem meglepetés: a korábbi pletykák szerint a Nintendo Switch utánpótlását is akadályozhatja a vírus, és egyre több elemző fogad arra, hogy akár még a next-gen konzolok premierjét is elhalaszthatják miatta.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...