110 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4

A Sony is helyzetjelentett a hét folyamán, innen tudtuk meg, hogy a PlayStation 4 eladásai mára átlépték a 110 milliós mérföldkövet. A kifutó generációt erősítő konzol lendülete ugyanakkor jelentősen alábbhagyott az előző évhez képest.

A Sony legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése alapján a PlayStation 4 eladásai átlépték a 110 millió példányt, egészen pontosan a március 31-gyel zárult negyedév végére 110,4 millió eladást tudhatott maga mögött a konzol. Habár a szám gyönyörű, ez alapján már valószínűtlen, hogy a konzol megdöntheti a PlayStation 2 eladási csúcsát.

A gyártó ezzel felülmúlta a korábbi várakozásait, a remélt 13,5 millió helyett 13,6 millió masina talált gazdára az elmúlt tizenkét hónapban, érdemes persze megjegyezni, hogy ez így is 4,2 milliós visszaesés az előző üzleti évhez képest. Mivel a PlayStation 4 a kifutó konzolgenerációt erősíti, egyre kevesebben ruháznak be rá, az elmúlt negyedévben például alig 1,5 millió darabot adtak el belőle, ami 1,1 millióval kevesebb eladást jelent, mint ami a tavalyi év hasonló időszakában összejött. A Sony nem is árulta el, hogy mennyi PlayStation 4-en szeretne túladni az aktuális üzleti évében.

Amit viszont bukott a hardveren, azt visszahozták a szolgáltatások és a játékok. A PlayStation Plusnak 41,5 millió előfizetője van jelenleg, 5,1 millióval több, mint tavaly, míg a játékokból csak a legutóbbi negyedévben 59,6 millió példány fogyott, ami 5,5 milliós ugrás az előző üzleti év utolsó negyedéhez képest. Érdekesség, hogy a játékeladások 66 százaléka digitális úton történt, míg tavaly ugyanilyenkor mindössze az értékesítések 45 százalékáért feleltek ezek a csatornák - ez jórészt a koronavírus-járvány hatása.

A Sony azt is elárulta, hogy bár a vírus okozott nehézségeket a PlayStation 5 munkálatai kapcsán, egyelőre minden a tervek szerint halad, és a konzol változatlanul az idei ünnepi szezonban rajtolhat el. Egyelőre a játékfejlesztéseknél sem tapasztalható jelentős fennakadás, ami szintén jó hír, tekintve, hogy az iparági szereplők egy emberként hangoztatták, hogy a járvány csúszásokat hozhat magával.

98 komment - szólj hozzá!