The Last of Us: Part II - a játékmenetről bővebben

A The Last of Us: Part II megjelenése előtti utolsó nagy hajrában egy hetente jelentkező videósorozatot indított a Sony és a Naughty Dog. A mai epizódban a játékmenetről mesélnek bővebben a fejlesztők.

Ahogy az első részben, úgy a The Last of Us második felvonásában is a történet és a környezeti atmoszféra játssza majd a legnagyobb szerepet, és erre támaszkodik majd maga a játékmenet is. A főbb mechanikák és az akció magja természetesen maradt a régi, a főszereplőváltást követően azonban akadnak majd bőven eltérések.

A Naughty Dog csapata kihangsúlyozta, hogy mivel Ellie lényegesen kisebb és gyengébb, mint Joel, nem szállhatunk olyan könnyen szemtől szembe az ellenfeleinkkel - így könnyebben átélhetjük azt is, hogy a valódi túlélés a tét, a tetteinknek pedig súlyos következményei lehetnek. Ellie fizikai tulajdonságainak azonban megvannak az előnyei is, hiszen jóval ügyesebb és mozgékonyabb, mint Joel. Ezáltal sokkal nyitottabb, vertikálisan is bejárható pályákat kapunk, hiszen Ellie könnyedén felkapaszkodhat vagy felugorhat a magasabb helyekre, lehasalva pedig elrejtőzhet számos tereptárgy alatt.

A The Last of Us: Part II június 19-én jelenik meg PlayStation 4-en.

172 komment - szólj hozzá!