The Last of Us: Part II - mindent a részletekről

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 28.
  • Videó
Link másolása
Folytatódik a The Last of Us: Part II kulisszák mögé betekintést engedő videósorozata, ahol ezúttal a készítők arról mesélnek, hogy milyen apró részletekre figyeltek oda, hogy még élethűbbnek hasson a játék.

A videósorozat első megállója a történet és a karakterek megalkotásának a részleteibe kalauzolt el minket, míg a folytatás a játékmenetbe engedett némi betekintést a fejlesztők narrálásával kiegészítve.

A most érkezett epizódban megnézhetjük, hogy a Naughty Dog milyen szinten belement a részletek megalkotásába a The Last of Us folytatásánál, hiszen ők is pontosan tudják: az apró részletek kohéziója az, amitől elhisszük, hogy mindez akár valóságos is lehetne.

A The Last of Us: Part II június 19-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

35.
35.
madSci
#28: Mert arról csak Joel tud, és Ellie a saját biztonsága érdekében ezt mindenki elől titkolja továbbra is.
34.
34.
SLi
#33: spoiler! tag lemaradt bocsi
33.
33.
SLi
#28: azért mert a sztori szerint Ellie immunitása a szüzességéhez volt kötve
32.
32.
Ps fanboy
#28: Az illúzió miatt, mint a robot a Prometheus-ban.
28.
28.
szekeres91
Nekem csak egy dolog b.ssza a csőröm, mégpedig az, hogy az első részben Ellie-nek nem kellett maszkot felvennie a spórás pályarészeknél. Akkor az új trailerekben miért latjuk többször is, hogy maszkot húz?
27.
27.
adamsfamily
Edsig nagy ívben lesz*rtam ezt a játékot,de akkora botrány van körülötte,hogy ha 1 év múlva lesz olcsón valahol akkor lehet,hogy beruházok rá.Amúgy nem tűnik rossz játéknak.Viszont elég sok olyan részletet mutogattak,amit nem tudom hogy tudnak megoldani anélkül,hogy ne lenne szarrá szkriptelve az egész játék.
24.
24.
Drraco
#23: Mindkét lehetőségnél (beismerés vagy tagadás) lehet számukra nézőpont, hogy ne lőjjék el a puskaport, ne spoilerezzenek. Hiszen bármelyiket választják, mindenképpen utalniuk kell a történésekre. Sőt, lehet, hogy ez számukra egy hatalmas ingyen reklám, és szándékosan meglovagolják.
Mindenesetre kíváncsian várom, mi lesz a vége a dolognak.
20.
20.
Marcus88
#19: Nem is az volt a cél.
Csak egy kis apró részlet volt.
19.
19.
Nothing
#13: "A tegnapi előzetes végén a szellőzőhöz közeledve Ice Cube - It Was A Good Day című száma szólt a rádióban."

Valahogy ezzel most nem igazán hoztad meg a kedvem, hogy rohanjak előrendelni... :D :D
13.
13.
Marcus88
Engem a legjobban a játék brutalitása fogott meg,már az első részben is jó volt a közelharc,de itt valami bitang jól néz ki.Gyakorlatilag sokféle kivégzés van szinte mindig máshová szúrja a kést,has,hát,nyak,vese,oldalbordák,comb elhúz vagy beleszúr stb..és használhatjuk a kitérést is amitől látványosabb lesz a közelharc.
Biztos lesznek hibái is a játéknak,ahogy más játékokban fellelhető hasonló elemek,de olyanok is amik a ND-tól megszokott magas szinten lesznek.
Én ma rendeltem elő,a többi meg majd kiderül!

A tegnapi előzetes végén a szellőzőhöz közeledve Ice Cube - It Was A Good Day című száma szólt a rádióban.
10.
10.
prodigy1990
#9: Ennek több oka is lehet/van:
- kell a játékosoknak a sikerélmény: ha folyton túljár az AI a játékos eszén, akkor megvan rá az esély, hogy otthagyja a játékot, mert felbosszantja és a következő ilyen részt a sorozatban vagya fejlesztőcsapat következő játékát már meg sem veszi= pénzkiesés a kiadónak.
- a könnyebb játékokat könnyebb is eladni a kiadóknak: manapság egyre kevesebb ember szereti a kihívást. Nagyon jó utalás erre a puzzle elemek visszaszorítása a játékok többségében, mert az emberek már nem igazán akarnak gondolkodni, ha leülnek egy játék elé. Nem akarnak azon sem nagyon gondolkodni, hogy hogyan járjanak túl az okosabb AI eszén, magyarul haladni akarnak, folyamatosan benne akarnak maradni az élményben és ezt könnyen megtörheti egy okosabb gépi ellenfél.
- egyre több kiskorú játszik a játékokkal, hiába van tiltva nekik és ezt a kiadók is tudják. A gyerekek nem akarnak kínlódni a kihívásokkal, nekik elég a szép grafika is. A kiadók biztos, hogy sok pénzt látnak az ilyen gyerekekben, akiket úgy nevelnek a szülők, hogy leültetik egész nap a gép elé és játszon. A veterán játékosokkal már más a helyzet, ők már látják, hogy az AI már hosszú évek óta nem fejlődik, sőt, egyre jobban csak butul.
A veterán játékosok évről évre kevesebben vannak, ők azok, akiknek a többsége még keresi a kihívást, de mivel sokkal többen vannak a tapasztalatlan játékosok, így nekik kell kedvezni.
9.
9.
tyber16
#8: Az AI mindig is problémás a játékokban. Miért van az hogy minden más (animáció grafika stb.) halad a korral az AI meg egy helyben toporog? Nehézségi szinttől függetlenül.
8.
8.
prodigy1990
A játék nagyon jól néz ki, a karakterek arca is szépen ki van dolgozva, hogy a mimikák is.
A helyszínek változatosak, az animációk sokszínűek, a zenére biztos nem lesz panasz.
A történet és a karakterek egyénfüggő dolog lesz, hogy kinek mennyire jön be, mivel ezek tipikusan azok a dolgok, amelyeket a játékosok a végigjátszás után tudnak értékelni.
Kétségtelen, hogy sok pozitívuma van a játéknak de van azért negatívuma is: az AI.
Az AI sajnos ugyanolyan buta, mint más játékokban.
Éreznek, sokféle mozdulatot hajtanak végre,de sajnos okosabbak már nem lettek, ezt a legutóbbi gameplay videó is bizonyította.
7.
7.
prodigy1990
#6: Ahogy én látom, egyedül a 3. hozzászólás volt olyan ,amelyik összeugraszthatja az embereket, senki más nem írt hasonlót.
6.
6.
Chrysh
De miért kell megint még egy hírnél megint összeugrasztani az embereket! Láttuk, őspécésként mondom, hogy f*szán néz ki, a PS-esek meg oda lesznek érte biztosan.

Bárki bármit merne mondani az felesleges, pl. azt hogy számomra sose lesz ez legjobb játéka valaha , csak egy nagyon jó darab, hisz vagyok annyira idős, hogy tudjam van más, ami még mindig a gaming egyik legnagyobb/-forradalmibb darabja. Jujjj szörnyűségeket beszélek. Felesleges bármi érvvel győzködni azokat, akik nem értik a PS-es tábort, úgyis le lesznek cseszve és oda a racionális magyarázat.

Kíméljük meg ezt a hírt a kommentektől és szorítkozzunk csak a játékra, ami jó néz ki és várós.Semmi újat nem hoz a játékomenetével, de ahogy nézem mindent patikamérlegen mér ki.
3.
3.
Stranger
Annyira elüt a 2018-as scriptelt játékmenetük az újaktól. Remélem inkább arról fognak beszélni az emberek, hogy mennyire be lettek hülyítve a fake előzetesekkel. (sokadszorra)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...