Összefoglaltuk a Developer Showcase adását

A Summer Game Fest Developer Showcase adásán rengeteg érdekes független fejlesztésű cím előzetesét és gameplay bemutatóját láthattuk. Egy jókora csomagban összeszedtük nektek a levetített játékokat.

A Double Fine és az iam8bit jóvoltából rengeteg indie csapat kerülhetett idén is a reflektorfénybe. Nem kellett csalódnunk a termésben, számos olyan új címet láthattunk, amely vagy az elképesztő látványvilága, vagy a furcsa játékelemei miatt emelkedett ki a tömegből. Lássuk hát őket!

Serpent Showdown, Tri-Ger, The Groundz

A Gameheads a szegény családi háttérből érkező, kisebbségi játékfejlesztőknek ad platformot. Három játékot láthattunk tőlük: egy kígyós arénajátékot, egy neonfényes bullet hellt és egy 2D-s kidobóst.


The Artful Escape

Egy feltörekvő gitárhős pszichedelikus kalandjait élhetjük át. Egy kozmikus jazzclub nyomába eredünk, az út során pedig elképesztő lényeket és furcsa világokat ismerhetünk meg.

Starbase (PC)

A Trine fejlesztőcsapata egy óriási sci-fi MMO-t készít. A játék igazi különlegessége, hogy az űrhajóink legapróbb alkatrészeit is saját kézzel építhetjük meg.

Foregone (PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch)

A Big Blue Bubble pörgős akció-platformerének a Dead Cells, a Prince of Persia és a Castlevania adta az ihletet. Magas lécet kell megugorniuk a fejlesztőknek, de a látottak alapján nem kell őket félteni.

Spinch (PC, Nintendo Switch)

A Spinch kézzel rajzolt figuráit és elképesztően harsány színekkel dolgozó látványvilágát órákig tudnánk nézni. A lelkünknek egy kicsit azért fáj, hogy a főhősünk kisbabáit lőszerként használjuk majd a bossok ellen, de a körítés mindenért kárpótol.

Ynglet

Kevés olyan bizarr alkotást láttunk mostanában, mint az Ynglet. Ebben a 2D-s, ceruzával rajzolt világban egy furcsa lényt irányíthatunk, aki egyik geometriai formától a másikig ugrál az éterben. Egy platformer... platformok nélkül.

Skate Story

Habár a piacot idén elöntik a gördeszkás játékok, garantált, hogy egyiket sem fogjuk összekeverni a Skate Storyval. Egy átlátszó üvegembert irányíthatunk New York álomszerű, pszichedelikus mámorban úszó utcáin.

Black Book

Egy fiatal boszorkány bőrébe bújva fedezhetjük fel a 18. századi Európa legendás lényeit. A játék a klasszikus szerepjátékok elemeit a deckbuilderek harcrendszerével ötvözi.

Drake Hollow

A cuki zöldséggoblinok veszélyben vannak! Építsünk nekik menedéket, és védjük meg őket a gonosz szörnyektől ebben a kooperatív akciójátékban!

Panzer Paladin (PC, Nintendo Switch)

A Metroid-féle oldalnézetes akció-platformerek aranykorát idézi a Panzer Paladin. Félelmetes bossok, óriási robotpáncélok és pörgő neonpiramisok - mi kellhet még?

Haunted Garage

Nehéz körbeírni, hogy miről is szól a Haunted Garage. Egy fekete-fehéren rajzolt, experimentális kalandot ismerhetünk meg, melynek zenéjét mi magunk írjuk a játék során.

The Eternal Cylinder

A Zeno Clash és a Rock of Ages fejlesztői egy bizarr túlélőjátékot álmodtak meg egy különös idegen bolygón, amelyet egy óriási, megállíthatatlan henger tart rettegésben.

 

The Night is Grey (PC, Nintendo Switch, iOS)

A sötét atmoszférájáról, a csodás, festett látványvilágáról és a klasszikus point and click játékmenetéről ismerszik meg a Whalestork alkotása.

Knuckle Sandwich

Csalóka a cím: bunyós játék helyett egy mélyen személyes történetet elmesélő, körökre osztott szerepjátékot kapunk, ahol minden különleges képességet egy-egy minijáték segítségével süthetünk el.

 

Sea of Stars (PC, Xbox Series X, PlayStation 5, Nintendo Switch)

Az elképesztően sikeres Kickstarter után végre életre kelhet a Chrono Trigger ihlette körökre osztott JRPG.

Overlook Trail

Egy újabb játék, amely láttán több kérdésünk maradt, mint az előzetes előtt. Az Overlook Trail egy igazi lázálom zavarba ejtő megtestesülése.

1 komment - szólj hozzá!