Drágább lesz az NBA 2K21 next-gen verziója

A 2K Sports bejelentése szerint az NBA 2K21 PlayStation 5-re és Xbox Series X-re szánt változata magasabb ajánlott fogyasztói árral kerül forgalomba. Az áremelkedést egyedül a gyűjtői kiadás vásárlói ússzák meg.

Vaskosabb árcédulával kerül forgalomba az NBA 2K21 next-gen változata, az alább is látható táblázat szerint a szeptember 4-én érkező PC-s, PS4-es, Xbox One-os, switches és stadiás kiadás a szokásos 60 dollárba fáj majd, míg a PlayStation 5-tel és az Xbox Series X-szel együtt debütáló következő generációs port 70 zöldhasút kóstál.

A 2K szerint a next-gen változatokat a nulláról építették fel újra az új konzolok kedvéért, a táblázat a feljavított grafika és a lerövidült töltési idők mellé kibővített játékmódokat és extra funkciókat ígér a vásárlóknak. Az áremelkedést egyedül akkor úszhatjuk meg, ha a 100 dolláros Mamba Forever Editiont választjuk: a különféle digitális extrákat tartalmazó gyűjtői verzió generációtól függően ennyibe kerül, és ráadásul tartalmazza a cross-buy lehetőséget is; a PS4-es vagy Xbox One-os játékunk mellé megkapjuk a PS5-ös vagy Xbox Series X-es változat standard kiadását, és fordítva.

Ezek alapján eléggé valószínű, hogy meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal, hogy a következő konzolgeneráció bizony drága lesz. Már a konzolok kapcsán is sok pletykát hallottunk arról, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk értük, és most az sem zárható ki, hogy a játékok ára is emelkedni fog. Elképzelhető persze, hogy a 2K-nek a saját ötlete volt a 70 dolláros árazás, de egy olyan piacon, ahol az AAA-s játékokat szabványszerűen árazzák 60 dollárra, ez nem lenne egy okos húzás.

A kiadók már régóta hangoztatják egyébként, hogy a nagy költségvetésű videojátékok egyre több pénzből készülnek, miközben az említett 60 dolláros ár évtizedes öröksége az iparágnak - vagyis egyetlen eladáson egyre kevesebbet keresnek a cégek. Legutóbb Shawn Layden, a Sony Worldwide Studios egykori elnöke beszélt erről.

19 komment - szólj hozzá!