A home office-ozó fejlesztőkön is segít az xCloud

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 10.
  • Hardver
Link másolása
Habár a Project xCloud a játékosoknak szól elsősorban, a Microsoft egy új alkalmazással a home office-ban rekedt fejlesztők számára is hadrendbe állítja a felhőalapú szolgáltatást.

A koronavírus-járvány miatt a fejlesztőcsapatok is arra kényszerültek, hogy otthonról végezzék el a munkájukat, ez azonban nem minden esetben triviális: a konzolok fejlesztői készleteit például nem feltétlenül jó ötlet hazacipelni, leginkább biztonsági okokból.

A Microsoft úgy döntött, hogy kisegíti az Xboxra fejlesztő cégeket, ehhez pedig nem mást vet be, mint a Project xCloud jelenleg is tesztelés alatt álló szolgáltatását. A redmondiak egy új, PC Content Test App nevű alkalmazás segítségével lehetővé teszik, hogy a csapatok otthonról is hozzáférjenek a fejlesztői konzolokhoz, azokon pedig alacsony késleltetés mellett, 60 fps-sel futtassák és teszteljék a játékaikat.

A Microsoftnak már több belsős stúdiója, így a Turn 10 Studios, a Rare, a Playground Games és az Undead Labs is használja az alkalmazást, illetve külsős csapatok, például az Infinity Ward és az Eidos Montreal is tesztelgeti azt. 

Korábban egyébként a Bungie mesélt arról, hogy a Google is kínál hasonló megoldást a Stadián keresztül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...