GTA Online - exkluzív tartalmak az új generációra

Elkönyvelhetjük, hogy a Grand Theft Auto V az új Skyrim. A Rockstar hét év után sem engedi el az eddigi legsikeresebb játékát, épp ellenkezőleg: a következő konzolgenerációra új, exkluzív tartalmakkal bővíti az online szekciót.

Egyből mémstátuszba emelkedett a GTA Online halhatatlansága, amikor a Sony nagy júniusi PlayStation 5-bemutatóját ez a játék nyitotta, afféle húzócímként. Kuncoghatunk persze ezen, de tény, hogy az online gengszterkedés egy borzasztóan népszerű szakma. A GTA V mára minden idők legjövedelmezőbb játéka lett, a heti eladási listákról pedig továbbra is rendszeresen visszamosolyog Michael, Franklin és Trevor triója.

Nem is akkora csoda tehát, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X is megkapja majd a saját portját, az azonban egy fokkal váratlanabb, hogy a Rockstar anyavállalata, a Take-Two már most bejelentette: exkluzív tartalmakkal készülnek az új generációra. Nem kell egyből megrémülnünk, ha a PC-s tábort erősítjük, a kijelentés magába foglalja a Master Race platformját is, azt viszont el kell fogadnunk, hogy a fejlesztők 2021-től elengedik az Xbox One-on és PlayStation 4-en futtatott változatokat, pontosan úgy, ahogy azt korábban a PS3-as és Xbox 360-as verzióval tették.

Érdekességképp érdemes megemlíteni azt is, hogy a fenti információkat szolgáltató üzleti tájékoztató során szó esett arról is, amikor az Epic Games Store egy hétig ingyenesen ajándékozta a játékot - az ezt követő pénzügyi eredmények pedig egészen elképesztőek. A Take-Two jelentése szerint a játék a promóciót követően jobban fogyott, mint az azt megelőző években bármikor (az első negyedévi periódust tekintve), így a megjelenés óta elkelt példányok száma mára átlépte a 135 milliót.

15 komment - szólj hozzá!