Pereli az Apple-t és a Google-t az Epic Games

Miután az Epic Games szembeszállt a platformüzemeltetőkkel, az Apple App Store-jától és a Google Play Store-ról is törölve lett a Fortnite mobilos változata. A fejlesztőcég beperelte a két óriásvállalatot.

Az Epic Games megelégelte az Apple és a Google üzleti monopóliumát az androidos és iOS-es mobilapplikációk felett, a tegnapi délután folyamán pedig Tim Sweeney videojátékos vállalata jogi háborút indított a két techóriással szemben, miután azok eltávolították a Fortnite-ot a mobilos platformjaikról.

A népszerű játék törlését az Epic saját üzleti akciója robbantotta ki, a Fortnite fejlesztői ugyanis megelégelték, hogy mind az App Store, mind a Google Play Store komoly százalékos sarcot von a játék mikrotranzakciós eladásai után. Az Epic egy új üzleti tervet eszelt ki: 20 százalékkal olcsóbban kínálták a játék prémium valutáját (V-Bucks), amelyet egyenesen tőlük vásárolhattak meg a felhasználók, ezzel teljesen megkerülve az Apple vagy a Google rendszerét.

Ez elég is volt ahhoz, hogy egy határozott suhintással az Apple, később pedig a Google is törölje a játékot a mobilos áruházából. Erre érkezett az Epic válaszcsapása, amelyben jogi útra terelték az ügyet, előtte azonban egy élces paródiavideóval is odaszúrtak a nagy almának, kifigurázva az 1984-es Macintosh-reklámjukat:

Az Epic nyilatkozata szerint a játékstúdió nem vár pénzügyi kompenzációt egyik óriásvállalattól sem, a per célja mindössze az, hogy szabadabbá tegyék a két mobilplatformot a fejlesztők számára. Ezt a piaci verseny újraélesztése, illetve a platformokat megadóztató, vasmarkú vállalatok szorításának fellazítása hivatott megtenni.

107 komment - szólj hozzá!