Készül az új PlayStation VR

Habár a PlayStation 5 megjelenésekor nem számíthatunk új VR-eszközre, a Sony a következő generációban sem adja fel a gyakorlati monopóliumát a konzolos virtuális valóság piacán. Már készülőben van azt ezt támogató hardver is.

A Sony helye a VR-piacon egészen különleges. A Microsoft egyáltalán nem tervez VR-eszközt a konzolcsaládjához, a Nintendo-pártiak pedig legfeljebb a Labo kartonlapokból összeeszkábált szemüvegével bohóckodhatnak, így jelenleg a PlayStation 4 az egyetlen olyan nagy konzol, ahol valódi VR-élményben lehet részünk.

Habár a PS4 életútja a végéhez közeleg, a Sony nem válik meg egyből a jelenlegi PS VR headsetektől - valószínűnek tűnik, hogy az első pár évben a jelenleg is piacon lévő készüléket használhatjuk majd a PlayStation 5 mellett is. Abban viszont eddig sem kételkedtünk, hogy az új generáció egy új PS VR-t is hoz majd magával, erre vonatkozóan pedig megérkezett az első konkrét bizonyíték is.

A Sony egyik álláshirdetése buktatta le a next-gen VR-eszközt - a japánok vezető szakembert keresnek a projekt élére. A leírás tartogat néhány érdekességet is, szó esik például az eszköz hőelvezetésének dizájnjáról is, ami vezeték nélküli kivitelre enged következtetni.

14 komment - szólj hozzá!