Steamre tart a Guild Wars 2, de akad egy bökkenő

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 26.
  • Hír
Link másolása
A Guild Wars 2 nyolc éven át makacsul ragaszkodott az ArenaNet saját launcheréhez, novembertől azonban Steamen is elérhetővé válik a veterán MMO. Akad azonban egy jókora probléma: a régi fiókunkat nem hozhatjuk magunkkal.

Mára teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy egy játék - legyen szó akár régi, akár új címről - jókora közönségre tehet szert, ha hirtelen megjelenik a Steam platformján. Úgy tűnik, hogy a Guild Wars 2 kiadója, a koreai NCSoft is szeretne egy szeletet vágni ebből a pitéből, így novemberben itt is elérhetővé válik majd a játék, ezzel felkészülve a 2021-ben megjelenő következő nagy expanzióra, az End of Dragonsra, melynek az első teaserét is most mutatták be.

Az átállás azonban nem lesz zökkenőmentes - fogalmazhatunk akár úgy is, hogy kifejezetten tragikus az ArenaNet lépése. A fejlesztők bejelentették, hogy a már meglévő felhasználói fiókok, a rajtuk lévő karakterekkel egyetemben elérhetetlenek lesznek a steames klienssel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy integrációra nem kerül sor, a veterán játékosok kénytelenek lesznek továbbra is az ArenaNet saját rendszerét használni, ez pedig érvényes visszafelé is, tehát a Steam-felhasználók sem léphetnek be később az ArenaNet launcherén. Szerencsére ez a szeparáció a játékon belül érzékelhetetlen lesz - itt szabadon érintkezhetnek majd mindkét tábor játékosai.

11.
11.
Ganzer
#1: Biztos lehetsz benne, jelenleg is rengetegen játszanak vele még.
10.
10.
kanguru
Gyanus nekem ez a sok EA, MS, most meg mar Arenanet jatek is megy a Steamre hirtelen. Lehet elkezdtek egyedi uzleteket kotni Valve-nal kisebb mint 30% sarcert?.
9.
9.
AbsurdShark
Ez az előzetes valami istenesen sokatmondó. Konkrétan gőzöm nincs miről van szó benne, pedig régebben játszogattam a Guild Wars 2-vel. Bár a sztori számomra nagyon felejthető volt.
8.
8.
godach
#7: Fan*
Végigjátszásnál*
Köszi a szerkesztés gombot és a mocsok autocorrectet.
7.
7.
godach
#6: Én sem vagyok Ubi fán, de ha őszinte akarok lenni, akkor vagyok annyira (igénytelen) hogy szeressem a játékaikat, tehát elidőzök náluk. Nekem nincs ilyen kuponom, de az egész AC sorozatból már csak az utolsó rész hiányzik.
Egyébként Assassin's Creed vs. Neotechtr pont tegnap jutott eszembe az ArkhamOrigins végigjátszás áll :P
6.
6.
#5: Nem vagyok egy nagy Ubi fan és általában utoljára kerül fel a launcherük is. De viszont ha már launcher, akkor azt lehet Xbox gamepad-en kezelni rendes promptokkal, ami szerintem teljesen jópofa dolog. Meg ezek a pontok nekem is feltűntek és én is vettem már belőle valami szerkót :) Ráadásul valami hülye indokkal felkínáltak nevetségesen kevés pontért egy 20%-os kupont, amit meg is vettem és most kuporgatom. CSAK jó lenne, ha jönne már tőlük valami, ami nekem is tetszik. Ezt a kupont minden release-nél el lehet lőni, szóval esélyes, hogy vásárolnék náluk. CSAK éppen az új Prince of Persia és az új Splinter sem jön annyira be, hogy rögtön költsek rájuk.
5.
5.
godach
#3: Igazából nem az "egy helyen" van a hangsúly.
Én is szeretek egy helyen tudni mindent, de ha mégsem, akkor legyen értelme.
Steamre vásárolok, vagy konzolokra (PSN, Live) de ott van még mellette az Origin és Uplay is. (Direkt nem hozom fel a GoG Galaxy 2.0-t ami szerintem a legjobb ötlet volt az elmúlt 10 évben.)
Originen nagyon szeretem az Origin/EA Acces-t. Néha amikor eszembe jut EA játékokkal játszani, akkor előfizetek egy hónapra és ledarálok vagy 2-3 játékot. Elég is. Uplay-en pedig imádom ezt a klubpont rendszert, ahol azért kapsz pontokat, mert játszol. Valódi pénzért és ilyen klubpontokért vehetsz DLC-ket, skineket és a többit, amire igazából a világ életbe nem költenék, így viszont szoktam vásárolni belőle, mert amolyan "jutalomként" tekintek rá.
És míg ezekkel a játékokkal simán ellennék "vásárolt" skinek nélkül is, jól esik hogy úgy érzem, mintha megjutalmaznának az előző játékban elért eredmények miatt. Nem beszélve arról, hogy Uplay-en pl integrálni lehet a steam, ps és xbox profilom is, szóval egy helyen látszik minden elért eredményem, sőt még ha az egyik játékot PS-re vettem meg mert ott olcsóbb volt, akkor is a jutalompontokért tudok xbox-ra "vásárolni" ahol a következő részével játszok a játékkal vagy épp akár teljesen más ubisoft kiadvánnyal, mert az meg ott volt az olcsóbb.
Számomra ez a for the players :D
4.
4.
#3: Persze a legjobb lenne, ha minden játék egy helyen lenne, de ez a mai világban már konkrétan felejtős PC-n. Igazából, ebben az esetben egy saját launcheres játékról van szó, mint az MMO-k többsége. Kvázi kicserélheted a launcherét a Steam-re, ami tényleg egy-két helyzetben jól jöhet. Sok MMO költözött már be Steam-re, de a legtöbbnek ott is direkt a saját launchere is elindul hozzá, szóval ezen a játékon nincs mit acsarkodni.

Ha akarsz egy új karit és full előröl nekiállni, akkor ideális a Steam. Ha meg már ezer éve tolja valaki, akkor annak meg tökmindegy, hogy van-e Steam-en, vagy nincs. A lényeg úgyis az, amit írtak már: tudnak együtt játszani.
3.
3.
szlav
#2: Nekem például az évek során körülbelül egy tucat indiai és pakisztáni nyomta fel az ArenaNet-es fiókomat, egy időben rendszeresen kaptam róla az emailt. Volt egy nagy data leak náluk, aztán így jártam. Ha játszanék még a játékkal, tök szívesen elfelejteném az egész rendszerüket és átköltöztetném az accountot Steamre.

Ez persze csak egy apró, személyes indok, első sorban azért lenne az integráció előnyös, mert sokan szeretik egy helyen tudni a játékaikat - ezért meg az acsarkodás az Epic ellen is, nem?
2.
2.
crytek
Ez kinek bökkenő? Új előfizetők szerzése a cél egyértelműen...
1.
1.
Stranger
Ha van "crossplay" akkor nincs gond. Kezdtem egyszer egy karaktert és mindig visszaakartam térni. Remélem a steam segítségével marad elég játékos egy ideig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...