Hivatalos: Resident Evil-sorozat érkezik a Netflixre

A Netflix formálisan is megerősítette a korábbi pletykákat, miszerint élőszereplős Resident Evil-sorozat érkezik a kínálatába. A történet Albert Wesker lányai körül forog majd.

Legutóbb februárban pletykáltak a Netflix Resident Evil-sorozatáról, aminek a létezését az imént hivatalosan is megerősítette a szolgáltató. Az élőszereplős adaptáció címe egyszerűen Resident Evil lesz, és bár alapvetően új sztorival várja majd a rajongókat, az ígéretek szerint bőven tartogat ismerős elemeket is.

A sorozat forgatókönyvét Andrew Dabb (Supernatural) írja, a sztori pedig két idővonalon játszódik majd Albert Wesker lányaival, Jade-del és Billie-vel a főszerepben. Az első idővonalon eseményei során láthatjuk, amint a 14 éves ikrek beköltöznek New Raccoon City városába, ahogy azonban egyre több időt töltenek el ott, rájönnek, hogy a metropolisznak és apjuknak is bőven van rejtegetnivalója. A másik idővonal több mint egy évtizeddel később játszódik, a harmincéves Jade-nek már egy olyan világban kell túlélnie, ahol mindössze 15 millió ember maradt a Földön, szemben a hatmilliárd szörnyeteggel, akiket megfertőzött a T-vírus.

A Netflix nyolc, egyenként egy óra hosszú epizódot rendelt be, az első két részt Bronwen Hughes (The Walking Dead, Breaking Bad) rendezi majd. A munkálatokért a Resident Evil-filmeket is jegyző Constantin Film felel.

39 komment - szólj hozzá!