Frissítve: A Sony kevesebb PS5-öt tud gyártani?

Habár legutoljára arról szóltak a hírek, hogy a Sony felpörgeti a PlayStation 5 gyártását, a Bloomberg japán részlege úgy értesült, hogy a tervezettnél így is 4 millióval kevesebb konzol fog legördülni a gyártósorról.

Július közepén írtunk róla, hogy mivel megnövekedett keresletre számít a Sony a következő generációs konzoljával kapcsolatban, ezért felpörgeti annak gyártását, és az idei év végéig 9-10 millió darabot szeretnének összerakni belőle.

Állítólag a Sony ezt az ütemtervet tartva 15 millió konzolt tervezett legyártani jövő márciusig, azonban a Bloomberg japán részlege arról értesült, hogy ez végül gyártási nehézségek miatt 4 millióval kevesebb lesz. Érdemes megjegyezni, hogy 11 millió konzollal számolva egyesek szerint hiánycikk lehet a PlayStation 5 az első hónapokban.

A híresztelések szerint pont ezért repülőjáratokkal is megtolja a logisztikáját a Sony, ami bár drágább megoldás, mint a hajó, így legalább a később legyártott gépekkel is tudnak számolni, amiket állítólag az Egyesült Államokba szállítanak majd. Remélhetőleg ezzel ki tudja majd elégíteni a várhatóan hatalmas keresletet a japán konzolgyártó.

Update! A Sony cáfolta a Bloomberg értesüléseit, állítása szerint a sorozatgyártás megkezdése óta nem változtatott a tervein.

38 komment - szólj hozzá!