Resident Evil: Village - mégsem nextgen-exkluzív?

A legújabb Resident Evil-játékot a PC mellett kizárólag a következő generációs konzolokra jelentették be, illetve ennek szellemiségében is fejlesztik, azonban a Capcom még nem tett le arról, hogy PS4-re és Xbox One-ra is kihozza a címet.

A Resident Evil: Village-et eddig kizárólag a PlayStation 5 Showcase alkalmából láthattuk mozgásban, és bár a játékot PC-re és az Xbox Series-konzolokra is kiadja a Capcom, az viszonylag egyértelműnek tűnt eddig, hogy a sorozat következő felvonását már a következő generációnak szánja a cég.

Ez azonban még egyáltalán nem lefutott dolog, erről Tsuyoshi Kanda producer beszélt az idei Tokyo Game Show apropóján. Kanda szerint igaz ugyan, hogy az új részt már "kifejezetten a next-gen konzolokra és PC-re fejlesztik, vizsgálják a lehetőségét, hogy PS4-re és Xbox One-ra is elhozzák az élményt". Van tehát oka reménykedni azoknak a játékosoknak, akik nem váltanának még generációt, az úriember ugyanakkor azt is leszögezte, hogy "bár minden tőlük telhetőt megtesznek, ígérni nem ígérhetnek semmit".

A Resident Evil: Village megjelenése 2021-ben várható, az első előzetesét erre, a másodikat pedig erre találjátok meg.

7 komment - szólj hozzá!