Nettó 800 giga hely lesz az Xbox Series X SSD-jén

A külföldi sajtó jóvoltából befutottak az első előzetesek a Microsoft erősebb következő generációs konzoljáról, az Xbox Series X-ről. Kiderült, hogy mekkora tárhellyel gazdálkodhatnak a játékosok, és megmérték a töltési időket is.

A külföldi sajtó már kipróbálhatta a Microsoft erősebb következő generációs konzolját, az Xbox Series X-et. A beszámolók több érdekes megállapítást és eredményt is hoztak, ezeket foglaljuk össze az alábbiakban röviden.

Kezdjük azzal az infóval, ami talán sokak számára a legfontosabb: habár az Xbox Series X papíron 1 TB-os SSD-vel érkezik, ahogy az lenni szokott, ennek egy szeletét kisajátítja magának az operációs rendszer, így azzal nem gazdálkodhatnak a játékosok. Az amerikai IGN szerint nettó 802 GB érhető el így - arról nincs hír, hogy a Series S esetében mi a helyzet.

A lapok egyöntetűen el voltak ragadtatva attól, hogy mennyit gyorsult a töltési idő az új konzol esetében. Nyilván ahány újság, annyi mért eredmény született, mi a nagyságrendi különbség szemléltetése végett a The Verge és a GameSpot számait emeltük ki:

  • Destiny 2 - Xbox One X: 1 perc 52 másodperc / Xbox Series X: 43 másodperc
  • Red Dead Redemption II - Xbox One X: 1 perc 35 másodperc / Xbox Series X: 52 másodperc
  • Sea of Thieves - Xbox One X: 1 perc 21 másodperc / Xbox Series X: 20 másodperc
  • Red Dead Redemption - Xbox One X: 2 perc 8 másodperc / Xbox Series X: 38 másodperc


(A fenti játékok egyszerű visszafelé kompatibilis címek, tehát nincsenek Xbox Series X-re optimalizálva.)

A beszámolók szerint hasonlóan jól működik a Quick Resume funkció is, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan váltsunk a háttérben futó játékok között: a The Verge szerint egyszerre akár öt anyagot is képes így kezelni a konzol.

Az Xbox Series X november 10-én kerül boltokba, itthon 185 ezer forintba kerül majd.

98 komment - szólj hozzá!