Felsorakoznak a PS5 médiaalkalmazásai

Eddig szinte kizárólag a videojátékokra fókuszáltak a PlayStation 5 bemutatói, de nem szabad elfelednünk, hogy a jövő hónapban érkező konzol az elődjéhez hasonlóan egy multimédiás szórakoztatóközpont is.

A Sony ma egy újabb bejegyzéssel jelentkezett a PlayStation Blogon. Ezúttal a PlayStation 5-ről, mint multimédiás eszközről volt szó, így végre megtudhattuk, hogy milyen zenés, filmes és videóstreaminges szolgáltatásokat érhetünk majd el az új konzolunkon.

A nézőknek és streamereknek egyaránt jó hír, hogy a PlayStation 5 már az első naptól támogatja a YouTube és a Twitch felületeit, a mély integrációnak köszönhetően pedig ezúttal is közvetlen módon streamelhetünk ide a konzolunkról. Ezeket, illetve a blogon felsorolt többi alkalmazást egyébként nem kell majd külön applikációként letöltenünk, a PS5 menürendszerében ugyanis dedikált helyet kapnak a médiaalkalmazások.

A zenerajongók javára szól, hogy ebben a médiatérben megtaláljuk majd a Spotifyt is, s habár a hírek alapján az Apple Music nem került fel a listára, az Apple TV sorozatait elérhetjük majd a Disney+ és a Netflix műsortára mellett. A népszerűbb alkalmazások egyébként saját gombot is kapnak az új PS5 Media Remote-on. További jó hír, hogy az Apple TV hamarosan megérkezik PlayStation 4-re is.

Ezt tartalmazza tehát a PlayStation 5 médiatárháza november 19-én, a konzol debütálásakor, de a kékek megígérték, hogy később az Amazon Prime Video, a MyCanal, a Hulu, a Peacock és más szolgáltatások is csatlakozik majd a listához.

31 komment - szólj hozzá!