Az eddigi legjobb Xbox-rajton van túl a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 12.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a Microsoft továbbra sem közöl konkrét eladási számokat, az Xbox első számú embere, Phil Spencer szerint az Xbox Series X/S az eddigi legjobb rajtot vette a konzoljaik közül.

November 10-én boltokba került az Xbox Series X/S, amely Phil Spencer szerint az eddigi legjobb rajtot produkálta az Xbox-konzolok közül: habár a Microsoft továbbra sem közöl konkrét eladási számokat, Spencer tweetje alapján több Xbox Series-masina talált gazdára az első napon, mint bármelyik korábbi gépükből.

A bejegyzés kapcsán két dolgot érdemes még kiemelni: az új Xboxok több országban is hiánycikké váltak, vagyis ezeken a helyen a Microsoft lényegében annyi konzolon adott túl, amennyit le tudott gyártani; illetve az Xbox Series X/S egyszerre 37 országban debütált kedden, vagyis jócskán több helyen lehetett hozzájutni az első napon, mint az előző generációs konzoljából. Az Xbox One mindössze 13 országban mutatkozott be első körben hivatalosan.

Arra már Daniel Ahmad elemző világított rá, hogy az Xbox One annak idején egymillió eladással zárta az első napját, így nagyjából annyit tudunk most biztosan, hogy az Xbox Series X/S-ből is legalább ennyi példány fogyott. Ő reményeit fejezte ki, hogy hamarosan konkrét számokat is kapunk a Microsofttól, igaz, erre viszonylag kicsi az esély.

A redmondiak akkor hagytak fel az eladási számok közlésével, amikor kezdett igazán látványossá válni a PlayStation 4 és az Xbox One piaci részesedésének különbsége, ahogy arra azonban Spencer nemrég rávilágított a The Guardiannek, akkor sem fognak visszatérni ehhez, ha a következő generációban legyűrnék a PlayStationt: "Tavaly a Google és az Amazon, most pedig a Facebook is belépett a játékpiacra. Nem fogok a számaikkal úgy versenyezni, hogy elmondom, mennyi Xbox Series X-et adtam el."

Spencer hozzátette, hogy az új konkurenseik is azt kommunikálják majd, hogy hány játékosuk van, aki pedig a konzoleladási mutatókat erőlteti, figyelmen kívül hagyja, hogy miről szól manapság a játék. "Hárommilliárd ember játszik a világon, de jó, ha 200 millió háztartás rendelkezik konzollal. A konzoloknak egyre kisebb és kisebb részesedésük van a teljes tortából."

201.
201.
ADMlN
#192: Én csak annyit mondtam, hogy az SX a legerősebb konzol, és ez egy sziklaszilárd tény. Azt viszont, hogy kinek melyik a legjobb majd mindenki eldönti maga. Mint mondtam még én sem foglalok ebben állást, mert még nincs kialakult véleményem, úgyhogy felesleges kivetítened a komplexusaidat rám.
200.
200.
Zuzmo
Xbox-os Flight Simulatorról sincs semmi hír?
199.
199.
delphijos
Amúgy azon azért csodálkozom hogy a Minecraft RT-s verziója ( amit már hónapok óta mutogatnak, de a végén PC-n se jött ki ) nem jelent meg a launch-ra. Nem mintha nekem hiányozna annyira, de csak belsős cím, és a videók alapján azért azon sokat dob ez....
196.
196.
Ooorky
#195: felszopó agyrém, legközelebb rendesen hivatkozz ha kérhetem.
195.
195.
Ps fanboy
#194: Na a Nintendo felszopó rém is megszólalt...
194.
194.
Ooorky
#192: Ez de izzadtságszagú volt.
193.
193.
Ps fanboy
#192: De abban mondjuk igazad van, hogy én kezdtem a "vitát". De az, hogy nem tudtunk megmaradni a békés egyet nem értésben, az nem hiszem, hogy csak rajtam múlott...
192.
192.
Ps fanboy
#191: Sziklaszilárd véleményem annyiban van, hogy az egyiken tényleg látszik, hogy próbálkozik valami újjal, pl. dizájn terén, mégha egyeseknek megosztó is, vagy egy új feature a joystickben, ami az eddigi beszámolók alapján egy tök jó kis dolog lehet. Még a másik kb felmondja a kötelezőt és ezzel kész... De számodra még így is az Xbox a legjobb konzol, ezt te magad mondtad, pedig ha jól sejtem te sem próbáltad a ps-t. De sziklaszilárd véleményed az már van. Kérlek, ha én fanboy vagyok akkor te egy szektás mániákus baszod.
191.
191.
ADMlN
#186: Még annyit, hogy még ki se próbáltad egyiket se, de már sziklaszilárd véleményed van róla, hogy melyik konzol mennyire jó. Na ez a fanboyság.
189.
189.
ADMlN
#186: Pedig szóltam előre, hogy nem kívánom veled megvitatni az új konzolokat. Egyrészt mert még az SX-szel sem töltöttem elég időt, hogy kiforrott véleményem legyen, és a PS5 meg még meg sem jelent, másrészt meg mert veled abszolút értelmetlen, most is csak vagdalkózol, mert 1 év alatt nem sikerült feldolgoznod, hogy valaki nem csak szuperlatívuszokban képes beszélni a kedvenc műanyag dobozod gyártójáról. Szedd össze magad és kérlek ne lepődj meg ha a jövőben csak ignorállak.
186.
186.
Ps fanboy
#184: Az, hogy szembesítesz valakit a hazugságával, vagy hogy a pontatlan megjegyzése révén hazugnak állítod be, az valóban nem az én asztalom. De tudom, ő mondta előbb. Lol
Viszont nem tudom feltünt e, de nap mint nap ezt csináljuk, tudod, hogy többek között ezerszer lerágott álláspontokat szoktunk megvitatni. De nem várom el, hogy ezt átlásd.
184.
184.
ADMlN
#182: Én nem azért idézem fel mások régi állításait mert újra meg akarom vitatni az álláspontjukat, hanem, hogy jellemezzem velük a karakterük. De úgy érzem ez már túl bonyolult koncepció lesz számodra, úgyhogy nem várom, hogy megértsd.
183.
183.
Helium Prime
Mindkettőn lesznek kihagyhatatlan játékok!Aki nem tud mindkettőre beruházni az beszélje meg egy barátjával,hogy ki melyiket vegye és akkor senki sem marad le semmiről!
182.
182.
Ps fanboy
#181: Megjelentek az újabb gépek és csupa jót hallani mindkettőről. Ennek apropóján idéztem fel, hátha árnyalódik benned valami. Nem érint érzékenyen, te is emlegettél már fel másnak régebbi dolgokat. Akkor ez miben lenne most más? Költői kérdés volt, nem kell válaszolni. Ezzel zárjuk is le. Majd a ps6 alkalmával megint beszélgetünk. Addig is jó játékot.:D
181.
181.
ADMlN
#180: Miért ne lenne szerintem valid? Ha nem tartanám annak, nem mondanám. De abban valóban igazad van, hogy nem értem ez téged miért érint ilyen érzékenyen. Tudod, ez csak egy vélemény, olyan mint bármelyik másik. Valami nagyon nem kerek a fejedben ha téged ez ennyire megvisel... Amúgy felőlem nyugodtan elmondhatod, hogy szerinted xy nem igazi színész, vagy hogy az Xbox nem igazi konzol, vagy bármit amiről úgy érzed, hogy számít nekem és figyeld milyen nyugodtan fogok ettől függetlenül aludni. :D
180.
180.
Ps fanboy
#172: Jesszus mekkora gyökérrel van dolgom. Ezt már akkor is tudtam, de, hogy még űberelni is tudod, ez meglepő fordulat.
Azzal nincs gond, hogy az a véleményed, ami, meg mondjuk le is szarom. Csak éppen nem igaz... Jelenállás szerint sem. De többen is mondták-mondják és nyilvánvalóan nem csak itt, hogy a ps 1-2-3 sem volt rosszabb gép, mint bármelyik konzol, de te egy, azaz a negyedik széria alapján kijelentetted, hogy, szószerint idézem "a Sony nem is igazán konzol gyártó cég". Ez szerinted valid? De mindegy, mert úgysem érted. Ez kb olyan, mintha én azt mondanám, hogy xy nem is igazi színész, mert volt egyszer egy nem annyira kiemelkedő szerepe. Mennyél inkább számolgasd hátha gyarapodott azóta a gamepass valamivel, hogy holnap tudjál mivel érvelni. Xd
179.
179.
crytek
#171: Rohadt kevés szerintem. A boltokba raklapokon kirakott series xek percek alatt elfogynak Series S mindenhol rogyásig van..
175.
175.
Helium Prime
#170: Te próbálod,úgy bealitani mintha lenne valami titkos szósz a gépben! Amúgy a kontroller faja,ha nem reccsen meg a ravasz vagy a motor pár havonta vagy 2 évente akkor minőségi is!
174.
174.
Helium Prime
#170: Inkább ne beszélj hardveres dolgokról mert láthatóan fingod sincs arról mi,hogy működik! Amit te mantrazól az csak optimalizáció kérdése semmi más!Most nem írom le megint mik hiányoznak az egyikből ami a másikban van stb. A teljesítményt is úgy lett volna korrekt megadniuk,hogy 3,2-3,5 ghz meg a gpu órajelnél sem csak a maximumot így az elméleti 10.28-at csak ciki lett volna így, hogy 9-10.28 között:D Xsx Rt vel 25+ TF

Pattogatom a kukoricát! (megint)
173.
173.
ADMlN
#170: De ha attól kevésbé fog fájni a pici pocid, akkor jelenleg úgy gondolom, hogy a Sony nagyon pöpec kontroller gyártó. :)
172.
172.
ADMlN
#170: Pontosan! 1 évvel ezelőtt az akkori konzolok alapján azt mondtam, hogy szerintem a Sony nem olyan jó konzolgyártó. No de kettőnk közül te vagy az aki még mindig ezen lovagol valamiért, de persze én vagyok a fanboy... Pedig ez csak az én véleményem, nem tudom ez rád miért hat ilyen mélyen? Meg egyáltalán mit akarsz ezzel elérni? Szerinted ha eleget vered a segged a földhöz emiatt, akkor hirtelen meggondolom magam és örök hűséget esküszöm az egy szent Sony-nak? És ha így lenne, akkor boldogabb lenne az életed? Majd valamikor veszek egy PS5-öt és akkor a Sonynak meglesz minden esélye, hogy változtasson a megítélésemen. Bár most megint egyre kevesebb a kedvem beruházni, mert már a PS4 korszakban se füllött hozzá a fogam, hogy egy kalap alá vegyenek az ilyen nyomikkal mint te.
171.
171.
delphijos
#169: Azért kiváncsi lennék ebből mennyi az XS.
170.
170.
Ps fanboy
#167: LoL.
De mivel te marharépa? Én csak szembesítettelek a kb. egy évvel ezelőtti állításoddal, miszerint a Sony gyatra konzolokat gyárt. Mivel talán éppen aktuális a téma nem de...
Erre elkezdtél teljesen másról beszélni, aztán jött a hardware specifikációk magasiskolája. Ismerem a specifikációkat, nem kell felmondani, legalább magadat megkimélhetted volna tőle, hát még engem. De amúgy annyira elbaszottul jellegzetes fanboyizmus, hogy egyből támadásnak vélsz ilyeneket, aztán védekezésként pont te kezdesz támadni, valódi featureknek szánt dolgokat jellegtelennek beállítva, mint az új adaptív funkciók a joystickben, amikről, csak biztos azért írnak, mert nincs miről...xd Aztán meg a szemmel nem látható, tényleg "jellegtelennek" kikiáltott specifikációbeli különbségeket meg próbálsz itt úgy előadni, mint valami átütő különbség. Mellesleg én sem mondtam, hogy a ps5 jobb gép lenne, de már nem is rosszabb. Erre talán még csak utalhatok anélkül, hogy reflexből lefanboyozzanak netalán? De tökk mindegy, én nem játszom a sértettet, csak megdöbbenve tapasztalom újfent milyen is egy ízig-vérig xbox drukkerral társalogni. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...