Cyberpunk 2077 - AMD-vel várni kell a ray tracingre

Nemrég megtudtuk, hogy milyen gépre lesz szükségünk, hogyha a ray tracinget bekapcsolva szeretnék futtatni a Cyberpunk 2077-et PC-n, és most az is kiderült, hogy ez a funkció nem lesz elérhető az AMD videokártyáin a megjelenés napján.

Pár nappal ezelőtt egy részletes táblázatot kaptunk arról, hogy milyen vasat kell a Cyberpunk 2077 alá pakolnunk, amennyiben a teljesítményéhes ray tracinget is be szeretnénk kapcsolni, miközben Night City utcáin kalandozunk. A szemfüles olvasók kiszúrhatták, hogy csak az NVIDIA videokártyái szerepeltek a táblázat ezen részén, és most kiderült, hogy ez nem csak lustaságból alakult így.

A gépigény megosztása után ugyanis rákérdeztek Twitteren a fejlesztőknél, hogy mi a helyzet a ray tracinggel az AMD kártyáin, amire az a válasz érkezett, hogy dolgoznak rajta, de a megjelenés napján ezekkel a hardverekkel még nem lesz elérhető a funkció. A CD Projekt RED dolgozói tudják, hogy ennek sok ember nem örül, ezért azt is hozzátették, hogy a hardvergyártóval közösen igyekeznek, hogy minél hamarabb az AMD-videokártyákon is bekapcsolható legyen a valós idejű sugárkövetés.

21 komment - szólj hozzá!