Amikor a PS5 lepipálja a világ legerősebb konzolját

Noha a Microsoft a világ legerősebb konzoljaként harangozta be az Xbox Series X-et, a mérések szerint több multiplatform cím is jobban fut a PS5-ön. A The Verge-nek a redmondiak elismerték a teljesítményproblémákat.

A The Verge megjelentetett a napokban egy összeállítást, amelyben arról ír, hogy a PlayStation 5 több multiplatform cím esetében is felülmúlja az Xbox Series X teljesítményét, ami kissé ellentmond a Microsoft korábbi szlogenjének, miszerint az izmosabb next-gen konzolja a legerősebb játékgép a világon.

A magazin a Digital Foundry méréseire hivatkozott, amely szerint az Assassin's Creed: Valhalla, a DiRT 5 és a Devil May Cry 5: Special Edition is jobb számokat produkál a Sony konzolján, hiába erősebb papíron az új Xbox. A The Verge rákérdezett az ellentmondásra a Microsoftnál, a cég pedig beismerte a teljesítményproblémákat, és állítása szerint jelenleg is azon van, hogy a fejlesztőkkel karöltve megoldja azokat.

Vagyis a redmondiak szerint mindössze optimalizálás kérdése, hogy helyreálljon a világ rendje, mint mondták, "a partnerek még csak a felszínét kapargatják mindannak, amit a next-gen konzolok tudnak, és számíthatunk kisebb javításokra, ahogy idővel megtanulják teljes mértékben kihasználni az új platform képességeit".

Ebben egyébként van igazság, az Assassin's Creed például nemrég kapott patchet, és a Codemasters szerint a DiRT 5-höz is készül egy frissítés, mielőtt azonban teljes mértékben a fejlesztőcsapatokra kennénk a dolgot, a The Verge megjegyzi, hogy ebben azért a Microsoft is vastagon benne volt: a Sony már jóval hamarabb a stúdiók rendelkezésére bocsátotta a PS5 fejlesztői készleteit, vagyis azok hamarabb elkezdhették kiismerni az új gépet.

93 komment - szólj hozzá!