A Netflix horrorsorozatként adaptálta a Detentiont

  • Írta: gorien
  • 2020. december 6.
  • Cooltúra
Link másolása
Az 1960-as évek statárium alatt álló Tajvanján játszódó Detention afféle eldugott indie gyöngyszem. A Netflix közreműködésével sorozatként születik újjá ez az atmoszferikus horroralkotás, az első részek már nézhetőek is.

A tajvani Red Candle Games neve talán a Devotion című horrorjáték kapcsán ismertebb – a játék a megjelenés után szinte azonnal kikerült a Steam kínálatából, mert a kínai elnököt gúnyoló képet találtak benne, amire a kínai játékosok heves review bombinggal reagáltak. De a Devotion előtt, 2017-ben elkészítették a Detentiont is, ez pedig annyira felkeltette a Netflix érdeklődését, hogy az a tajvani közszolgálati tévével karöltve sorozatként adaptálta.

A Detention az 1960-as évek Tajvanján játszódik, az úgynevezett „fehér terror” idején, amikor körülbelül 140 ezer tajvanit bebörtönöztek, négyezret pedig ki is végeztek a kínai kormány parancsára. A Red Candle alkotása ezt a közeget keverte a Silent Hill-szerű pszichohorrorral és a keleti mondavilággal.

A játékot 2019-ben már egyszer megfilmesítették, ám a Netflixé egy különálló adaptáció: ez az 1990-es években játszódik a Greenwood középiskolában, a játék eseményei pedig flashbackként bukkannak fel benne. A főszereplő fiatalok kénytelenek felfedezni, hogy az iskolájukat nem csak a múlt kísérti.

A nyolcrészes sorozat első két epizódja már nézhető a Netflixen, a további részek a tajvani közszolgálati adó vetítésével egy időben kerülnek fel, de még az év vége előtt teljes lesz az évad.

3.
3.
nemfontos
Kissé aggályos hogy a netflix hozzányúl... remélhetőleg nem valami pc filmet akarnak csinálni belőle.
2.
2.
nemfontos
Létezik már belőle - egy egészen jól sikerült - film adaptáció.

https://en.wikipedia.org/wiki/Detention_(2019_film)

1.
1.
Őrnagy
Na, ebbe jól belenézek ma este. Remélem, bírják az idegeim.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...