Star Wars - kezdetét vette a High Republic kora

  • Írta: gorien
  • 2021. január 6.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney és a Lucasfilm tavaly jelentette be a Star Wars új történeti korszakát, amely a mozifilmek előtt, a jedik aranykorának idején játszódik. A Lucasfilm tegnap egy streammel és egy launch trailerrel jelezte, hogy ez az új kor elkezdődött.

Közel egy évvel ezelőtt leplezte le a Lucasfilm és a Disney Publishing a korábban csak Project Luminousként emlegetett kezdeményezését, a High Republicot. Ez nem egyetlen konkrét Star Wars-tartalom, hanem egy több médiumban is megjelenő korszak lesz, amely kétszáz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, a Jedi Rend és a Köztársaság fénykorát elmesélve.

A tavalyi leleplezést concept art-garmada és néhány bejelentés kísérte, így több olyan könyvről is hírt kaptunk, amelyek ennek az új korszaknak az alapját képezik. Ide tartozik többek között Charles Soule young adult regénye, a Light of the Jedi, valamint a Star Wars: The High Republic, a Marvel képregénysorozata is. Februárban Claudia Gray Into the Dark című regényével folytatódik a kaland, valamint az IMW is saját képregényeket fog kiadni.

A Lucasfilm az új Star Wars-korszak beindulását egy egyórás streammel ünnepelte tegnap, amely során egy rövid trailerben összefoglalták az érát és a további jövőbeli tervekről is képet kaptunk. A launch trailert fentebb, a teljes streamet lentebb láthatjátok. A Star Wars weboldalára ellátogatva az összes bemutatott concept artot és borítót megnézhetitek.

A High Republickal több évre előre terveznek, jelenleg három fázisát ismerjük, amelyek a Light of the Jedi, a Quest of the Jedi és a Trials of the Jedi címeket viselik. Az eddigi bejelentések alapján az kezd körvonalazódni, hogy a jedik aranykorának történetét főleg young adult regényekben követhetjük majd, de a már említett képregények mellé mangát is fogunk kapni, meg persze ne felejtkezzünk el a decemberben leleplezett The Acolyte sorozatról sem, amit a Disney+-ra szánnak.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy vajon videojátékkal is megtámogatják-e ezt az új Star Wars-érát, bár a Tales from the Galaxy's Edge című VR-anyag már érintette röviden.

18.
18.
BrockSamson
#16: Attol, hogy a tortenet elore halad, abbol hol kovetezik, hogy minden rendben van vagy hogy a "Masodik Rend" jon?
Azt hianyolom a High Republicbol, ami torteneti elemkent eddig a SW egyik jellemzoje volt: a jo es a rossz harca a galaxisert. De itt barmilyen hasonlo veszely okafogyott.
17.
17.
Ooorky
#16: Utána meg jöhetne a harmadik birodalom.
16.
16.
delphijos
#13: Előre menve meg ha minden “fasza” akkor attól unalmas, különben meg az lenne a baj hogy “ismétli önmagát” a történet. Mi lenne ? Második rend ?
15.
15.
Guba32
#10: A Darth Plagueis és a Darth Bane trilógia a legjobb könyvek között van,sajnos a többség nem üti meg ezt a szintet.
14.
14.
delphijos
#11: Hát lila Mace Windu-nak volt, kétlem hogy megjárta volna a sötét oldalt. Amúgy a filmben konkrétan ez SLJ külön kérése volt, hogy neki legyen valami különleges színű kardja.
13.
13.
BrockSamson
#3: Persze, igazad van, egyes karakterek sorsai lehetnek erdekesek, de kifejzetten nagyszabasu torteneteknek kicsi az eselye. Miert aggodnek a Jedi rend vagy a Koztarsasag sorsa miatt, amikor tudom, hogy nem buknak el (illetve nem akkor).
Ha ugyes modon megirt, karakterkozpontu tortenetek jonnek, akkor lehet belole valami. En ettol fuggetlenul jobban orultem volna ha elore mennek, nem visszafele.
12.
12.
Ooorky
#9: Ritka a lila kristály.

Mármint az eredeti, aztán későbbi regényekben már gyártani is tudták, mert annyi fénykard kellett valamelyik háborúban.

Eleve a fénykardok színezése a videojátékokban jelent meg először, addig voltak a jófiúk világos kardokkal, meg a rosszak vörössel, nem volt levezetve miért olyan. Aztán beleszőtték a sztoriba.
11.
11.
Aanash
#9: Èn úgy tudtam, hogy a lila szín annak a jedinek van, aki megjárta a sötèt oldalt is.
Ha jól emlèkszen a star wars 3-ban is volt valamelyiknek, meg youtube-on van egy csatorna talán star wars akadèmia nèven, mintha ott lenne videó a kardok színeiről.
10.
10.
azureknight0715
Èn most olvastam el a darth plagueistet zseniális könyv volt. Most kezdtem a Darth Bane trillogiát ma csak ugy a felèt kiolvastam az első könyvnek letehetetlen kb. Ha ilyen zseniálisan írják meg a hight republicot akkor jöhetnek.Èn az elmult pár hètben kb 60 kban rendeltem star wars könyveket legendát kánont is. Kb a könyvek a star wars univerzum èkkövei.
9.
9.
godach
#6: Tehát akkor csak van jelentősége.
Lila nem lehet mindenkinek?
8.
8.
mdr88
#6: Ne ez mondjuk nem egészen így van...
https://www.youtube.com/watch?v=4h8PTZvyyRQ&feature=emb_title
Bár a fenti videó sem teljesen helytálló már, mivel a kánon részét képező Darth Vader képregényben Vadernek meg kellett szereznie egy Jedi fénykardját... majd az abban található kristályt "megfertőznie" a sötét oldal hatalmával, így váltva vörösre a színét...

#5: Én, mint az Old Republic éra rajongója, a jelenlegi SW vezetés (Kathleen 'Franchise Destroyer' Kennedy) mellett én nem biztos hogy szívesen nézném végig, ahogy azt is elpusztítják.

Réészemről az egyetlen dolog, ami ebben az egészben zavar, az a végtelen pénzlehúzás. Miért van az, hogy régen megnéztél egy filmet... volt eleje, volt közepe és volt vége. Nem utolsó sorban pedig egy film alatt megértetted a lényegét és azt is, hhogy ki, miért van ott ahol van. Ehhez képest most majd lesz könyv, képregény, ne adj Isten minisorozat a Disney+ premiumban... stb. aztán majd, ha valamelyikre nem fordítasz a rendelkezésre álló anyagi javakból, akkor majd KUR*ÁRA nem fogod tudni, hogy ki-kivel van és miért?
Persze sajnos manapság ez nem csak a SW-ról mondható el... de úgy tűnik megint csak igaz a mondás... Régen minden jobb volt! :(
7.
7.
Guba32
#2: Igen,ez azoknak lesz jó,akik nem olvasták a régebbi SW könyveket,és nincs tudomásuk arról,hogy eddig mi történt kb. az SW univerzumban,a könyvek által.Akik olvastak,azoknak valószínűleg van már egy nagyjából felépített világ,és ha teljesen mást írnak majd,akkor azt nehéz lenne egyeztetni,én pl. bele sem fogok majd,nem akarom összekeverni,és még legalább 10 könyv itt áll a polcon olvasatlanul is.Bár azt hozzátenném,hogy ez az időszak full üresen hagyva a régebbi könyvek által is,ergo ha kicsit is figyelnek nem keverednek ellentmondásba a "Legendákkal" sem.
6.
6.
Ooorky
#4: Nincs, egyéni preferencia kérdése a dolog.
Meg van 1-2 ritka színkristály ami sokszor mesterről-tanítványra száll, vagy mindig az aktuális nagymester birtokolja (pl. lila).

Színtől függetlenül vannak olyan kristályok amik speciálisok, pl. amit Kylo használt.
5.
5.
AbsurdShark
De ha már visszamentek, miért nem mentek el az Old Republic korszakig...
4.
4.
godach
A fenykardok színének egyébként van jelentősége?
(nem vagyok sw fán, felületesen ismerem csak a filmeket)
3.
3.
Hab
#1: Hát ez hatalmas nagy baromság. Azért mert tudod mi lesz pár száz év múlva, attól még lehetnek izgalmas történetek, nem sok kapcsolat van a kettő között...

2.
2.
Nem azt mondom, lehet egy fiatal érdeklődőnek jó sztorik lesznek ezek. Végzetesen nem vagyok SW rajongó és lore tudós, csak azt tudom, hogy sok SW könyvet kiolvastam és sok játékkal játszottam az univerzumból. Aztán így egyszer csak azt mondták, hogy jaj, azok most már csak legendák és nem tartoznak bele a Star Wars-ba. Sok nagy író zseniális könyvéről beszélünk, amik nagyrészt egymáshoz igazodtak és passzoltak egymáshoz.

Most kitalálták, hogy nesze: semmi nem volt az és miért ne, csináljunk young adult anyagokat. Csak tudnám, hogy miért érzem én ezeket az új anyagokat nem érvényesnek és "legendáknak" a régiek helyett...?

Ja, azért, mert ahol pénzt lehet húzni ott semmi sem szent. Kár, hogy az én pénzemet nem lehet ezzel begyűjteni.
1.
1.
BrockSamson
Mindig csak visszafele. Ezzel lenyegeben minden Jedi rendet, a Koztarsasagot es egyes karaktereket erinto izgalmat rogton kioltek a tortenetbol, mert TUDJUK, hogy mi fog tortenni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...