Star Wars - kezdetét vette a High Republic kora

A Disney és a Lucasfilm tavaly jelentette be a Star Wars új történeti korszakát, amely a mozifilmek előtt, a jedik aranykorának idején játszódik. A Lucasfilm tegnap egy streammel és egy launch trailerrel jelezte, hogy ez az új kor elkezdődött.

Közel egy évvel ezelőtt leplezte le a Lucasfilm és a Disney Publishing a korábban csak Project Luminousként emlegetett kezdeményezését, a High Republicot. Ez nem egyetlen konkrét Star Wars-tartalom, hanem egy több médiumban is megjelenő korszak lesz, amely kétszáz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, a Jedi Rend és a Köztársaság fénykorát elmesélve.

A tavalyi leleplezést concept art-garmada és néhány bejelentés kísérte, így több olyan könyvről is hírt kaptunk, amelyek ennek az új korszaknak az alapját képezik. Ide tartozik többek között Charles Soule young adult regénye, a Light of the Jedi, valamint a Star Wars: The High Republic, a Marvel képregénysorozata is. Februárban Claudia Gray Into the Dark című regényével folytatódik a kaland, valamint az IMW is saját képregényeket fog kiadni.

A Lucasfilm az új Star Wars-korszak beindulását egy egyórás streammel ünnepelte tegnap, amely során egy rövid trailerben összefoglalták az érát és a további jövőbeli tervekről is képet kaptunk. A launch trailert fentebb, a teljes streamet lentebb láthatjátok. A Star Wars weboldalára ellátogatva az összes bemutatott concept artot és borítót megnézhetitek.

A High Republickal több évre előre terveznek, jelenleg három fázisát ismerjük, amelyek a Light of the Jedi, a Quest of the Jedi és a Trials of the Jedi címeket viselik. Az eddigi bejelentések alapján az kezd körvonalazódni, hogy a jedik aranykorának történetét főleg young adult regényekben követhetjük majd, de a már említett képregények mellé mangát is fogunk kapni, meg persze ne felejtkezzünk el a decemberben leleplezett The Acolyte sorozatról sem, amit a Disney+-ra szánnak.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy vajon videojátékkal is megtámogatják-e ezt az új Star Wars-érát, bár a Tales from the Galaxy's Edge című VR-anyag már érintette röviden.

18 komment - szólj hozzá!