Steam - javult a next-gen kontrollerek támogatása

  • Írta: Baloo
  • 2021. január 9.
  • Letöltés
Link másolása
Szerencsére a Valve-nál is pontosan tudják, hogy rengeteg PC-s játékos használ kontrollert a legkülönfélébb játékokhoz, ezért továbbra is fáradhatatlanul dolgoznak az új generációs eszközök támogatásán.

Ezt a fajta hozzáállást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy - kis túlzással élve - amint a piacra került a DualSense kontroller, a Steam már támogatta is az irányító alapfunkcióit. Ezúttal kisebb mértékben ugyan, de ismét frissült a PS5- és az új Xbox-kontroller támogatása a bétakliensben.

A DualSense LED-jét most már ki-be lehet kapcsolni, illetve a statikus mód mellett elérhető egy dinamikus állapot is, ami csak akkor aktiválja a világítást, ha egyszerre több irányító van csatlakoztatva a PC-nkhez.

Nagyobb újdonság azonban, hogy most már a Steamet használva is testreszabható az Xbox One Elite Series 2 kontroller hátán lévő gombok működése, továbbá az új Xbox Series X/S-kontrollerek is hivatalos támogatást kaptak, aminek köszönhetően már az új Share gombot is kihasználhatjuk. Szintén újdonság, hogy a lokális multiplayert támogató játékokban egyszerre akár négy Xbox-kontrollert is képes felismerni a rendszer, illetve a rezgő ravaszok is működőképesek már bizonyos játékokban.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az újdonságok mikor hagyják el a Steam bétaváltozatát.

És ha már szóba kerültek a kontrollerek, érdemes még megemlíteni, hogy a Microsoft kiküldött egy kérdőívet az Xbox Series X/S-tulajoknak, amiben többek között arról kérdezte őket, hogy mennyire érződik következő generációsnak a konzol, valamint arra is kíváncsiak, hogy DualSense-nek vannak-e olyan funkciói, amiket esetleg hiányolnak az Xbox-kontrollerből.

A PlayStation 5 kontrollerének az új lehetőségeiről egyébként már korábban is elismerően nyilatkozott Phil Spencer, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a haptikus visszajelzés és a dinamikus ravaszok egyszer az xboxos irányítókban is helyet kapnak majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...