Frissítve: Hackertámadás érte a CD Projekt RED-et

A CD Projekt RED ma egy tweetben tudatta a nagyvilággal, hogy célzott hackertámadás áldozata lett. A hackerek állítólag a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 forráskódjára is rátették a kezüket.

A CD Projekt RED a Twitteren jelentette be, hogy célzott hackertámadás érte őket - a fejlesztőcég a hackerek által hagyott üzenetet is megosztották a közösségi oldalon.

Eszerint a támadók hozzáfértek a lengyel csapat belső hálózatához, begyűjtöttek "bizonyos adatokat", illetve titkosították a cég szervereit. A fenyegetés szerint a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent és "a The Witcher 3 egy ki nem adott változatának" forráskódját is meglovasították, amit a különféle jogi, pénzügyi és HR-dokumentumok társaságában nyilvánossá is tesznek, amennyiben "nem sikerül megállapodniuk" a fejlesztőkkel.

A CD Projekt RED jelezte, hogy nem engednek a zsarolásnak, és semmilyen formában nem hajlandók tárgyalni: a rendszerüket bebiztosították, a titkosított adatokat elkezdték visszaállítani a biztonsági mentéseik segítségével, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és szakértőkkel. 

A lengyelek tudomása szerint a játékosok személyes adatai nem kerülhettek illetéktelen kezekbe.

Update! A hírek szerint a hackerek már értékesítették is a REDengine, illetve az érintett játékok forráskódját. Azt nem lehet tudni, hogy mennyit fizettek az anyagokért (a licit 1000 dollárról indult), de állítólag elég pénzt kaptak a támadók ahhoz, hogy ne árulják, illetve terjesszék tovább azokat.

28 komment - szólj hozzá!