Érkezik a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

A The Legend of Zelda idén ünnepli a harmincötödik születésnapját, így csak természetes, hogy idén sem maradnak újdonság nélkül a Switch-tulajok. Ezúttal a Skyward Sword kap alaposan felújított változatot.

Szinte garantálható volt, hogy a tegnap éjjeli Nintendo Directen hallhatunk némi újdonságot a The Legend of Zelda univerzuma felől is, és szerencsére a kiotóiak nem okoztak csalódást. Idén nyáron a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD-val, vagyis a 2011-es Wii-játék alaposan felújított változatával gazdagíthatjuk a könyvtárunkat, a legnagyobb rajongók pedig egy pár egyedi Joy-Cont is beszerezhetnek majd.

A Skyward Sword HD különlegessége, hogy a modernizált látvány mellett újradefiniálta az eredeti játék irányítását is. Aki ragaszkodik a motion controlhoz, az természetesen továbbra is használhatja a Joy-Conokat Link kardjaként és pajzsaként, de az új verzióban hagyományos irányítással is végigvihetjük a játékot. Ez különösen a Switch Lite tulajdonosainak fontos, hiszen a kézikonzolon fixek az irányítók.

Mi a helyzet a Breath of the Wild 2-vel?

Nem feledkeztünk el természetesen a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2-ről sem, és a Nintendo is ejtett egy kisebb helyzetjelentést, habár leginkább csak a teljesség kedvéért. Új infókat vagy látnivalókat egyáltalán nem kaptunk, a játék producere, Eiji Aonuma csupán arról biztosított bennünket, hogy a fejlesztés zökkenőmentesen halad, és hogy idén még hallani fogunk a projektről.

3 komment - szólj hozzá!