Perlik a Bethesdát a Fallout 4 Creation Clubja miatt

  • Írta: gorien
  • 2021. február 25.
  • Hír
Link másolása
A csoportos kereset benyújtói szerint a Bethesda megtévesztette a vásárlóit, amikor azt ígérte, a Season Pass-szel minden Fallout 4-hez kiadott DLC-hez hozzáférnek, majd a Creation Clubban külön kezdett letölthető tartalmakat árulni.

Csoportos keresetet nyújtottak be a Bethesda ellen, amelynek tárgyát a Fallout 4 letölthető tartalmai képezik. A 2015-ben kiadott játékhoz a kiadó még abban az évben jelentett be egy Season Passt, amit azzal hirdetett, hogy a szezonbérlet tulajdonosainak hozzáférést enged minden, a Fallout 4-hez valaha megjelenő DLC-hez. A keresetet vivő ügyvédek szerint ez nem valósult meg.

A Bethesda ugyanis 2017-ben létrehozta a Creation Clubot, amelyben a fejlesztők és külsős alkotók által készített további tartalmakat lehet vásárolni a Fallout 4-hez. A kereset szerint ezek a tartalmak is DLC-nek számítanak, azaz a Season Pass-tulajoknak ezekhez is plusz költség nélkül hozzá kellene férniük – ergo azzal, hogy a Bethesda egyszerűen „átcímkézte" a DLC-it, megtévesztette a vásárlókat. A kártérítés, ha megítélik, egymilliárd dollárnál is magasabbra rúghat. A Bethesda tagadja a vádakat.

A 2019-ben benyújtott kereset egyik komoly hatása az lehet, hogy hátráltathatja a ZeniMax (azon belül a Bethesda) Microsoft általi felvásárlását. A kereset benyújtói ugyanis azt kérik a bíróságtól, hogy szüneteltesse az adásvételt, ezzel megőrizve az ügy status quóját. Mivel a tárgyalás maga 2022-ben várható, ez jócskán lelassítaná az akvizíciót.

3.
3.
#2: Horse Armor DLC volt a legelső DLC ever és még ők sem hittek a szemüknek, hogy mennyien megvették. Nagy fordulat, hogy annak a dolognak a hátsó szándéka még teljesen más volt, mint a mai világban vett DLC-knek és pass-eknek. Megvette volna párezer ember és megtérült volna, fun egy dolog és akkor csillog a lovad. Hát nem így lett ... és a többi már történelem.
2.
2.
Ooorky
#1: Azért a bethesda-ra ráfért, horse armor dlc óta nagyon elszemtelenedtek.
1.
1.
Ugye mondtam, hogy meghatározó játék lesz a Cyberpunk 2077, csak azt nem tudtam még miben. Ha ez a perelős dolog elkezdődik, az alapjaiban változtathatja meg a játékipart. Ez egyrészt jó is tud lenni, de még nem tudhatjuk, hogy mennyire tud majd rossz lenni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...