Videón a Metro Exodus: Enhanced Edition

Tavaly jelentették be a Metro Exodus fejlesztői, hogy az újgenerációs konzolok érkezésével készítenek egy next-gen változatot is a játékukhoz. Most ennek a PC-s változatába leshetünk bele, ami kizárólag ray tracinges videokártyákkal fog futni.

A 4A Games tavaly jelentette be, hogy a 2019-es Metro Exodust next-gen változattal javítja fel az újgenerációs konzolok kedvéért, idén pedig az is kiderült, hogy ez az Enhanced Edition a PC-ket sem kerüli el – ezzel ez lesz az első AAA-játék, ami csakis ray tracinget támogató videokártyákkal fog futni.

A Digital Foundrytól érkezett negyvenperces videóban ezt a PC-s feljavított változatot vehetjük szemügyre, amely május 6-án fog megjelenni. A fejlesztők számos funkción végigvezetnek minket: így például a pixelpontos, globális megvilágításon, valamint a minden fényforrást és a tükröződő felületeket érintő ray tracingen – utóbbi ráadásul PC-n még fejlettebb is lesz, mint a konzolos változatokban. A PC-s verzió emellett a DLSS 2.0-t is támogatni fogja.

A PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es kiadások megjelenése szintén 2021-ben várható, de azokhoz pontos dátumunk még nincs. Bármilyen platformon is legyen meg a Metro Exodus, az Enhanced Editiont ingyen szerezhetjük majd be hozzá.

8 komment - szólj hozzá!