Next-gen frissítést kap a Metro Exodus is

A 4A Games bejelentette, hogy hamarosan érkezik a következő generációs frissítés a Metro Exodushoz, illetve újból megerősítették, hogy nagyban dolgoznak a következő Metro-játékon, amely PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készül.

Tízéves lett a Metro-széria, aminek az örömére bejelentette az ukrán stúdió, hogy hamarosan a Metro Exodus is megkapja a maga next-gen tapaszát PlayStation 5-ön és az Xbox Series-konzolokon. A patch telepítése után nagyobb felbontásban, rövidebb töltőképernyőkkel, megnövelt framerate-tel és ray tracing mellett játszhatjuk majd Artyom legutóbbi kalandját. A frissítés mindenkinek ingyenesen letölthető lesz, aki korábban megvásárolta az FPS-t, akár digitálisan, akár lemezes formában.

Ezen kívül a 4A Games azt is megerősítette (újból), hogy készül a következő Metro-projekt, amely már kizárólag a következő generációs konzolokat célozza meg, de természetesen a PC-sek sem maradnak le róla. A korábban már emlegetett multiplayer komponensét szintén megerősítették a játéknak, amelynek a munkálataiba besegít majd a Saber Interactive is.

A többjátékos módhoz azért gyorsan hozzátették a fejlesztők, hogy nincs még semmi sem kőbe vésve vele kapcsolatban, inkább csak kísérleteznek a lehetőségekkel, de mindenképpen szeretnének egy olyan élményt faragni belőle, ami szervesen illeszkedik a Metro-játékok univerzumába.

19 komment - szólj hozzá!