Kilőttek a Microsoft videojátékos bevételei

A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, és bár a redmondiak most sem árasztottak el számokkal minket, a rendelkezésre álló infók alapján jó negyedévet zárt a cég videojátékos részlege.

A Microsoft szerint rekordaktivitást tapasztalt az elmúlt negyedévben, és pénzügyileg is jól teljesített a videojátékos részlege: 50 százalékkal lőttek ki a bevételei az előző év hasonló időszakához képest.

Mindebben természetesen jócskán közrejátszott az Xbox Series X/S is, igaz, konkrét eladási adatokat továbbra sem közöltek a redmondiak, mindössze annyit árultak el, hogy "a kereslet jelentősen meghaladta a kínálatot", a készletproblémák pedig továbbra is fennállnak majd.

A játékrészleg hardveres bevételei 232 százalékkal nőttek éves szinten, míg a különféle videojátékos tartalmak és szolgáltatások forgalma 34 százalékkal erősödött - érdemes megjegyezni, hogy ez esetben már a ZeniMax számait is hozzácsapta a cég az összesítéshez.

Játékfronton a Minecraft teljesítményét emelte ki a cég, amely éves szinten 30 százalékkal több, 140 millió aktív játékossal rendelkezett havonta, a tartalomkészítők pedig több mint 350 millió dollárt termeltek a Microsoft piacterén keresztül.

29 komment - szólj hozzá!