A ForzaTech engine dolgozik az új Fable alatt is

Egy friss álláshirdetés buktatta le, hogy a rebootolt Fable szakít az Unreal Engine-nel, és immáron a Forza-széria alatt is dübörgő ForzaTech grafikus motor kelti majd életre az RPG látványvilágát.

Hiába jelentették be már lassan egy éve, hogy rebootolják a Fable-t, továbbra is alig tudunk valamit a legendás sorozat újragondolásáról. Most sem lettünk sokkal okosabbak, de legalább az már kiderült, hogy melyik grafikus motor dolgozik majd a játék alatt.

Mivel a Microsoft a játék fejlesztését a Forza Horizon-játékokról elhíresült Playground Games csapatára bízta, ezért annyira nem meglepő, hogy az új Fable-t is a ForzaTech motor hajtja majd - derült ki nemrég egy friss álláshirdetésből. Ennek fényében tehát borítékolható, hogy a sorozat elhagyja az Unreal Engine-t, ellentétben például a szintén Microsoft-exkluzív Hellblade II-vel, ami alatt az Unreal Engine 5 dübög majd.

A rebootolt Fable sajnos továbbra sem rendelkezik premierdátummal, mindössze annyit tudunk, hogy Xbox Series X/S mellett PC-re is megjelenik majd.

10 komment - szólj hozzá!