Rengeteg pénzt ajánlott az Epic Games a Sonynak

Tovább folytatódik az Epic Games és az Apple közötti per, aminek kapcsán most újabb dokumentumok kerültek nyilvánosságra. Megtudtuk, hogy egészen döbbenetes összeget ajánlott az Epic a Sony-játékok PC-s exkluzivitásáért.

Hónapok óta tart az Epic Games és az Apple pereskedése, amely kapcsán már eddig is érdekes belsős információk láttak napvilágot, most pedig újabb hasonló volumenű dokumentum szivárgott ki az internetre.

Az iromány szerint az Epic a Nintendo és a Microsoft saját címeit is megpróbálta elcsábítani a digitális boltjába - ez azonban az előbbi cégnél az ismert üzletpolitikája miatt, az utóbbinál pedig a Game Pass/Windows Store miatt kecsegtetett kevés eséllyel. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb volt, az a cég Sonynak tett ajánlata az exkluzív játékokért cserébe.

Az Epic Games ugyanis 200 millió dollárt ajánlott fel a Sonynak négy-hat first-party cím exkluzív PC-s jogaiért. Az ajánlat ráadásul egy garantált összeg, amely akkor is jár a Sonynak, ha a játékok rosszul teljesítenének az Epic Games Store-ban.

Azt sajnos nem tudtuk meg a dokumentumból, hogy milyen megegyezés született végül a két fél között, az mindenesetre biztos, hogy nem romlott meg a kapcsolat az Epic és a Sony között, hiszen a japánok nemrég újabb 200 millió dollárt invesztáltak Tim Sweeney cégébe.

29 komment - szólj hozzá!