Elite Dangerous - kettéoszlik a játékosbázis

Az Elite Dangerous: Odyssey megjelenésével óriási változásokon esik át az űrszimulátor, az újdonságokat azonban csak az expanzió vásárlói élvezhetik majd. Mindenki más az eddig megszokott galaxisban folytathatja az útját.

Amikor 2015-ben megjelent az Elite Dangerous első nagy kiegészítője, a Horizons, a Frontier csapata probléma nélkül összeereszthette az alapjáték, illetve az expanzió játékosait. Akik megvásárolták a csomagot, azok végre megközelíthették a bolygók atmoszféráját, és az SRV-be csücsülve fel is fedezhették azok felszíneit, mindenki más pedig maradt az űrhajója pilótafülkéjében.

A néhány napon belül érkező új expanzió, az Odyssey azonban ennél jóval alaposabban felforgatja majd az eddig ismert galaxist, hiszen amellett, hogy teljesen átalakulnak, és jóval részletgazdagabbá válnak az eddig ismert kopár planéták, az űrkalandorok el is hagyhatják a pilótafülkét, hogy aztán két lábon járják be az új helyszíneket. Ezen felül számos új küldetéstípust, tennivalót és lábon bejárható helyszínt hoz magával az új csomag - egyszerűen arról van szó, hogy a sok újdonság összeegyeztethetetlenné vált az eddig ismert alapjátékkal és annak első kiegészítőjével, amely mára szintén az alapcsomag részét képezi.

Márpedig tény, hogy nem minden játékos fogja megvásárolni az új expanziót, így a játék fejlesztőcsapata előállt a kézenfekvő megoldással. A jövőben kettéválik az Elite Dangerous és az Elite Dangerous: Odyssey. A két galaxisszimuláció párhuzamosan fut majd egymás mellett, az előbbi azonban változtatások és az Odyssey előnyei nélkül marad. Ez azt jelenti, hogy a régi kliensben megmarad a régi bolygók geometriája is, amelynek kifejezetten örülhetnek azok az adrenalinhajhász pilóták, akik továbbra is a kedvenc kanyonjaikban szeretnének versenyezni egymással.

Az Elite Dangerous: Odyssey május 19-én élesedik PC-n. A konzolos verzió az ősz folyamán érkezik.

8 komment - szólj hozzá!