Animal Crossing-szerű MMO lesz a Palia

A Palia alapötlete igazán érdekes: egy olyan MMO szeretne lenni, amely nem a harcot helyezi középpontba, hanem az építkezést és a közösségépítést. Az Animal Crossing élményét a Breath of the Wild részletgazdag világával kombinálná.

A Riot, a Blizzard és a Zynga veteránjaiból alapult Singularity 6 előállt első játékával, a Paliával. Az ötlet az, hogy az Animal Crossingokra vagy a Stardew Valley-re jellemző építkezős-gazdálkodós játékstílust szeretnék kiterjeszteni a The Legend of Zelda: Breath of the Wild részletgazdag világára, mindebből pedig egy MMO-t gyúrnának.

A Paliában eltűnt, majd visszatért emberek szerepébe bújunk, akik ugyan tudnak harcolni is, elsődleges tevékenységük azonban mégiscsak az alkotás. Építkeznek, összebarátkoznak a legkülönlegesebb helyi lényekkel is, és a világot benépesítő figurákkal még romantikus kalandjaik is lehetnek.

Lehetőség lesz arra, hogy egyedül, a többi játékost elkerülve játsszunk, ám a Palia mégiscsak úgy van kitalálva, hogy barátokkal majd nagyobb élmény legyen: tudunk majd közösen főzni, de például egymás házát is kidekorálhatjuk majd - már ha megkapjuk rá az engedélyt a másiktól.

A Palia egyelőre még a pre-alfa tesztfázist kezdi hamarosan (erre itt lehet jelentkezni), ami PC-n lesz elérhető. Azt még nem tudjuk, hogy más platformokra tervezik-e kiadni.

3 komment - szólj hozzá!