Magyar VR-projekt arat a Kickstarteren

A magyar Yaw VR második kampánya a Kickstarteren egy ligában van olyan cégekkel, mint a Pimax vagy az Oculus. A Yaw2 egy három szabadsági fokos mozgásszimulátor, amellyel a tatabányai srácok az egyéni felhasználókat célozzák.

A Yaw VR egy tatabányai székhelyű magyar startup, amely VR-hardveres projektjeivel másodjára merészkedett a Kickstarter küzdőterére. Az első termékük három évvel ezelőtt tudott le egy sikeres kampányt, az új Yaw2 mozgásszimulátort pedig áprilisban küldték megmérettetésre. Az első kitűzött, százezer dolláros mérföldkövet perceken belül elérték, nemrég pedig 2,7 millió dolláros támogatással zártak, amellyel ez jelenleg a Kickstarter legnépszerűbb VR-kiegészítője.

Míg a Yaw1 a világ legkisebb mozgásszimulátora címmel büszkélkedhetett, addig a Yaw2-vel már magasabbra céloztak a srácok: ez a három szabadsági fokos mozgásszimulátor az egyéni felhasználóknak pozícionálja magát. A leírás szerint több mint kétszáz VR-játékot támogat, többféle kiegészítő (joystick, hova, kormány) telepíthető rá, bármilyen székkel felszerelhető, és számos funkció segít abban, hogy a felhasználó elmerülhessen a játékélményben – ugyanakkor relaxációra és munkára is használható.

6 komment - szólj hozzá!