Animációs sorozat készül a Final Fantasy IX-ből

  • Írta: gorien
  • 2021. június 22.
  • Cooltúra
Link másolása
A Square Enix egy francia animációs stúdióval szerződött, hogy sorozatot készítsenek az eredetileg PlayStation 1-re megjelent Final Fantasy IX-ből. Az adaptáció elsősorban a gyerekeket célozza majd.

A széles körben elismert és kedvelt Final Fantasy IX 2000-ben jelent meg a Square gondozásában, eredetileg PlayStation 1-re, de manapság már PC-n, Nintendo Switchen, Xbox One-on, PlayStation 4-en vagy akár mobilokon is kézbe vehetjük – több mint ötmillió példány kelt el belőle világszerte.

A játéksorozat más részeihez képest rajzfilmesebb karaktermodellekkel operál, ugyanakkor a komolyabb témákat sem nélkülözi, a Square Enix pedig úgy döntött, hogy animációs sorozat készülhet belőle.

A japán játékgyártó a francia Cyber Group Studiosszal szerződött, tudta meg a Kidscreen. Az adaptáció munkálatai épp csak elkezdődtek, a Cyber Group az elkövetkező hónapokban kezd házalni vele a különböző csatornáknál, de a tervek szerint 2021 végén, 2022 elején nekilát az elkészítésének. Elsősorban a 8-13 éves gyerekeket fogja célozni a sorozat.

Pierre Sissmann, a stúdió vezérigazgatója szerint azok a nézők is megtalálhatják a számításukat benne, akik már ismerik a Final Fantay IX-et, míg azok, akik korábban nem találkoztak vele, „elmerülhetnek egy olyan univerzumban, amit imádni fognak”.

A játék története a Zidane Tribal nevű tolvaj körül forog, aki egy másik királyság megbízásából elrabolja Garnet hercegnőt, Alexandria örökösét. Nem sokkal később azonban mégis egy oldalon találják magukat, ugyanis Alexandria királynője bizonyul a valódi fenyegetésnek.

2.
2.
mark910624
Nekem az egész Final Fantasy szériából a IX a kedvencem, várós :)
1.
1.
patka21991
Már nagyon várom. Kedvenc játékom volt gyerekként. Imádtam nézni batyamat, ahogy játszotta. Az meg fenomenális volt, amikor oda adta a kontrollert, hogy öljem neki a lényeket xp-ért meg ap-ért :D utólag vissza gondolva, volt esze :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...