Lemnis Gate - fejlesztői videó a játékmódokról

  • Írta: szlav
  • 2021. július 7.
  • Videó
Link másolása
Nem mindennapi lövölde a Lemnis Gate, hiszen a Ratloop Games egy valós idejű, de mégis körökre osztott FPS-játékot álmodott meg. Bizony, ez elsőre szörnyen furcsán hangzik, de ahogy a mai videón is láthatjuk, a koncepció jól működik.

Első ránézésre a Lemnis Gate úgy fest, mint egy átlagos first-person shooter... egészen addig, amíg rá nem ébredünk, hogy egy ismétlődő időhurokban játszódó, körökre osztott furcsaságról van szó. A meccsek során érdemes négy dimenzióban gondolkodnunk, a játék ugyanis minden huszonötödik másodperc után újraindul, a korábbi cselekedeteink azonban afféle szellemképként harcolnak majd az oldalunkon. Csak akkor arathatunk hát győzelmet, ha mindig egy-két lépéssel az ellenfeleink előtt haladunk, miközben észben tartjuk azt is, hogy mi magunk merrefelé jártunk, és mit műveltünk néhány perccel ezelőtt.

Meglepő, de ez a szokatlan koncepció látszólag remekül működik a hagyományos online játékmódokkal is. A legújabb videóban a játék négy módját, a Retrieve XM, a Domination, a Deathmatch és a Seek and Destroy opcióit láthatjuk, amelyek az FPS-veteránok számára igen ismerősek lesznek.

Ha pedig nem volt elég a furcsaságokból, akkor adjátok hozzá ezt a listához: az 1v1-es és 2v2-es online módok mellett akár "levelezős módban" is játszhatjuk majd a Lemnis Gate-et. Ha nincs időnk egyszerre leülni egy baráti játékra, akkor elég elindítanunk egy meccset, melynek első menetét lejátszva átpasszolhatjuk a kört az ellenfelünknek, aki később a saját lépéseivel válaszolhat a tetteinkre.

A Lemnis Gate augusztus 3-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. A Microsoft platformjain az Xbox Game Pass rendszerén is elérhetjük majd a játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...