Korai tesztre készül a Battlefield 2042

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 4.
  • Korai verzió
Link másolása
Néhány szerencsés játékos már a jövő héten kipróbálhatja a Battlefield 2042-t, az EA és a DICE ugyanis útnak indítja az online lövölde technikai tesztjét. A négy napon át tartó próbakör a rendszerstabilitásra fókuszál majd.

Érdemes körülnézni az emailek között azoknak, akik korábban regisztráltak az EA Community Playtest programjára, jövő héten ugyanis elindul a Battlefield 2042 technikai alfatesztje, jelentette a GameSpot. A PC-n, Xbox Series X/S-en, illetve PlayStation 5-ön futó próbakör augusztus 12-én veszi kezdetét, ezt követően pedig a tesztelők négy napon át, háromórás etapokban próbálgathatják majd a DICE lövöldözős játékát.

A korai tesztkör az alapvető játékmeneti funkciók mellett elsősorban a játék technikai oldalára fókuszál majd, vagyis a DICE célja alapvetően az lesz, hogy adatot gyűjtsenek a Battlefield 2042 teljesítményéről és stabilitásáról. Érdemes hozzátenni, hogy az első ehhez hasonló próbakört eredetileg júliusra tervezte a stúdió, ezt azonban később elhalasztották, hogy a tesztverzióban is implementálják a cross-play funkciókat - ezzel együtt jelenleg mégsem tudni, hogy a jövő héten induló próbakörben éles lesz-e a platformok közti játék.

A fent említett technikai teszt szigorú titoktartási kötelezettség mellett fut majd, így nem érdemes friss gameplay-felvételekre várnunk, egyéb friss látnivalók azonban érkeznek majd a játékhoz, hiszen szintén augusztus 12-én fut be a Battlefield 2042-t felvezető rövidfilm is. Akik pedig már alig várják, hogy kipróbálhassák a játékot, azok legkésőbb szeptemberben lehetőséget kapnak erre, hiszen az EA és a DICE egy nyilvános bétával is szélnek ereszti majd a játékot.

Ami pedig a teljes verziót illeti, a Battlefield 2042 október 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, illetve PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...