Megint sűrűsödik a játékos eseménynaptárunk

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 1.
  • Rendezvény
Link másolása
Habár a Gamescom véget ért, csak egy rövid szünetet tartunk a következő videojátékos esemény előtt. Jön a Tokyo Game Show, a Warner a DC Fandome-on bemutatózik, és állítólag egy Nintendo Directre is számíthatunk.

Szusszanjatok egyet a Gamescom után, mert hamarosan újabb videojátékos eseményekkel, műsorokkal rohamoznak meg minket a kiadók és a konzolgyártók! A minap több hírt is kaptunk a témában, egy csokorban szedtük össze nektek, hogy mire számíthatunk a közeljövőben.

Hó végén rajtol a Tokyo Game Show

Szeptember 30-án veszi kezdetét, és október 3-ig tart az idei Tokyo Game Show, amely nem kevesebb, mint 44 műsorszámmal várja majd az érdeklődőket - ez persze jórészt erősen Japán-specifikus tartalomból épül fel.

Külön is említésre méltó, hogy a tavalyi év után az idei rendezvényre is betárazott egy 50 perces előadást a Microsoft, amelyre szeptember 30-án, magyar idő szerint 11 órakor kerül sor. A redmondiak piaci részesedése finoman szólva is soványka a távol-keleti országban, amivel Phil Spencer, az Xbox első számú embere nem is elégedett, és úgy tűnik, eltökélte magát, hogy kezdenek valamit ezzel a piaccal is. A műsorra exkluzív hírekkel és látnivalókkal készülnek, jóllehet sokkoló bejelentésekkel most sem kell számolnunk valószínűleg.

Érdemes lesz odafigyelni a Square Enix előadására is, erre október 1-jén, magyar idő szerint délben kerül sor, és szintén 50 perces lesz - habár kiadó a legfrissebb címeire fókuszál majd, a Final Fantasy XVI bemutatójára még ne vegyünk mérget.

Rajtuk kívül a Capcom is műsorozik, méghozzá szeptember 30-án, 15 órakor, és egy sor másik kiadó is képviselteti magát kisebb streamekkel.

Októberben a DC-játékoké a főszerep

Ugye nem felejtettétek el, hogy október 16-án zavarják le a második DC Fandome-ot? Magyar idő szerint 19 órakor rajtol majd az esemény, és amellett, hogy masszív infó- és látnivalódömpinget ígér a közeljövőben érkező DC-s filmek és sorozatok kapcsán, a legújabb játékadaptációk is terítékre kerülnek.

Ahogy azt az alábbi előzetes is megerősíti, a digitális rendezvényen mind a Batman: Arkham Origins alkotóinál készülő Gotham Knights, mind pedig a Rocksteady-féle Suicide Squad: Kill the Justice League is helyet kap.

Kanyarban a következő Nintendo Direct?

A korábban megbízható szivárogtatónak bizonyult Zippo írt róla, hogy a következő két hét folyamán újabb Direct-epizóddal jelentkezik a Nintendo. Erre már a korábbi évek tapasztalatai alapján is jó esély van: az elmúlt öt évben a kiotóiak mindig betáraztak egy Directet a hónap első felére, egyedül a tavalyi év volt kakukktojás (érthető okokból), oda "csak" csak szülinapi Mario-stream jutott.

A Zippo szerint a műsorban az idei év megjelenései és a 2022 elején érkező Switch-játékok kapnának helyet - nem kizárt például, hogy a pletykák szerint már javában Xenoblade Chronicles 3 is bemutatkozhat. A Nintendo még nem erősítette meg a híreket, és ahogy az lenni szokott, valószínűleg csak az utolsó pillanatban fogja.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...