Overwatch 2 - így változik meg Bastion és Sombra

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 26.
  • Videó
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően az Overwatch Leauge fináléjában az Overwatch 2 is helyet szorított magának: bemutatkozott Bastion és Sombra reworkje, és egy teljes meccset is megnézhettünk belőle.

A Blizzard már jó előre beharangozta, hogy az Overwatch League fináléjában újra megmutatják az Overwatch 2-t, a vendégszereplés pedig menetrendszerűen meg is történt: láthattuk Bastion és Sombra reworkjét, és egy teljes meccset is megnézhettünk belőle a profik tolmácsolásában. Nézzük meg először ezt!

Ami a reworköket illeti: Bastion jelentős átalakuláson megy át, és ennek nyilván csak egy apró szelete, hogy kapott egy menő baseballsapkát. Többé nem tudja megjavítani magát, így jóval sebezhetőbb lesz, felszerelték azonban egy új gránátvetővel, amelynek a lövedékei lepattannak a falról, és hozzátapadnak az ellenfelekhez.

Recon módban az alapfegyvere a mesterlövészpuskákhoz lesz hasonló: habár lassabban tüzel, nincs szórása, és távolabbra is hatásos. Sentry formában lassan, de képes lesz mozogni, az átalakulás ugyanakkor időbe telik, és cooldownja is van. Bastion egy új ultinak is örülhet, az Artillery Strike-kal kijelölhetünk három helyet a térképen, ahova égi áldást szórhatunk.

Sombra is jócskán megváltozik, méghozzá a kevesebb crowd control és a több sebzés jegyében. A hackelési képességére már csak három másodpercet kell várni, és nyolc másodpercig tart majd, fontos változtatás továbbá, hogy két részből épül fel: a célzott ellenfél képességeit mindössze egyetlen másodpercre veszi el, a maradék időben pedig láthatóvá teszi azt a falon keresztül is.

Ezenkívül a meghackelt ellenfélre 50 százalékkal több sebzést tud kimérni. További "apróság", hogy immár lopakodás közben is tud hackelni, igaz, ilyenkor rövid időre láthatóvá válik. Sombra ultija kapcsán is jelentős változtatásokra számíthatunk, az EMP ugyanis már nem érinti az összes pajzsot, viszont cserébe viszont minden ellenfél elveszíti az aktuális HP-jának 40 százalékát.

Az Overwatch 2 továbbra sem rendelkezik megjelenési dátummal.

1.
1.
leviske
Bastion újításai iszonyat jók.

Sombra változtatásaiból pedig azt tudom leszűrni, hogy talán a "hard counter" felállásokat ki akarják gyomlálni a játékból, ami megint csak nem feltétlenül rossz. Ha viszont nem ez a cél, akkor csak elszúrták a kedvenc karakterem. :|
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...